Olen tehnyt voileipäkakkua tällä ohjeella nyt kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla on onnistunut erinomaisesti! Täytteen voi tietysti valita kukin mielensä mukaan. :)
Ainekset:
12 viipaletta täysjuväpaahtoleipää
kostutukseen kala- tai kasvislientä
Täyte 1:
2 keitettyä kananmunaa
1/2 dl kevytmajoneesia
1/2 kermaviiliä
hienonnettua ruohosipulia
Täyte 2:
n. 100-200 g perattua savukalaa tai tonnikalaa (itse käytin lämminsavulohta)
50 g sulatejuustoa
1/2 dl kermaviiliä
tillisilppua
Kuorrutus:
2 dl kermaviiliä
1 dl kevytmajoneesia
paprikajauhetta
Leikkaa leivistä reunat pois ja kostuta ne kalaliemellä. Laita neljä leipäpalaa kelmun päälle. Sekoita molempien täytteiden ainekset erikseen. Levitä ensimmäistä täytettä leiville. Aseta neljä seuraavaa leipäviipaletta edellisten päälle. Levitä leiville ensimmäinen täyte. Aseta loput leipäviipaleet päällimmäiseksi ja kuorruta kakku. Koristele esimerkiksi. keitetyllä kananmunalla, katkaravuilla, sitruunaviipaleilla, tomaatilla, kurkulla, tillillä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti