www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Kalainen voileipäkakku

Olen tehnyt voileipäkakkua tällä ohjeella nyt kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla on onnistunut erinomaisesti! Täytteen voi tietysti valita kukin mielensä mukaan. :)



                                           Ainekset:
                                        12 viipaletta täysjuväpaahtoleipää
                                        kostutukseen kala- tai kasvislientä
                                      
                                           Täyte 1:
                                        2 keitettyä kananmunaa
                                        1/2 dl kevytmajoneesia
                                        1/2 kermaviiliä
                                        hienonnettua ruohosipulia

                                           Täyte 2:
                                       n. 100-200 g perattua savukalaa tai tonnikalaa (itse käytin lämminsavulohta)
                                      50 g sulatejuustoa
                                      1/2 dl kermaviiliä
                                      tillisilppua

                                         Kuorrutus:
                                     2 dl kermaviiliä
                                     1 dl kevytmajoneesia
                                     paprikajauhetta

Leikkaa leivistä reunat pois ja kostuta ne kalaliemellä. Laita neljä leipäpalaa kelmun päälle. Sekoita molempien täytteiden ainekset erikseen. Levitä ensimmäistä täytettä leiville. Aseta neljä seuraavaa leipäviipaletta edellisten päälle. Levitä leiville ensimmäinen täyte. Aseta loput leipäviipaleet päällimmäiseksi ja kuorruta kakku. Koristele esimerkiksi. keitetyllä kananmunalla, katkaravuilla, sitruunaviipaleilla, tomaatilla, kurkulla, tillillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti