www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Suklaaseen dipatut toskapalat

Tämä on todellista herkkua! Valmistuu tavallisen toskakakun tavoin ja maistuu vähän Daimilta. :)

                        Ainekset:
                     150 g voita
                     2 kananmunaa
                     1 1/4 dl sokeria
                     2 dl vehnäjauhoja
                     1/2 tl leivinjauhetta
                     1/2 dl kermaa

                      Kuorrutus:
                    75 g voita
                    3/4 dl sokeria
                    1/2 rkl vehnäjauhoja
                    1/2 rkl maitoa
                    50-100 g mantelilastuja
  
                     Koristelu:
                  75 g suklaata, 70 % alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta itse käytin Pandan maitosuklaata (en ole                   tumman suklaan ystävä) ja reilusti enemmän kuin tuon 75 g

1. Sulata voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos sekä sulatettu voi muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon kylmä kerma.

2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille tai voideltuun jauhoitettuun uunivuokaan (20x30cm). Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

3. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kattilassa. Lämmitä varovasti pienellä lämmöllä kiehauttamatta. Ota kakku uunista. Levitä kuorrutus varovasti kakun päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia.

4. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sen. Leikkaa kakku neliönmuotoisiin paloihin, jotka sitten puolitetaan. Kasta palat sulatettuun suklaaseen niin että reunat peittyvät tai levitä suklaata veitsellä palojen reunoille. Jätä leivinpaperille kunnes suklaa on jähmettynyt. Kakut voi myös pakastaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti