www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Macaron-pikkuleivokset

Ulkonäöltään leivokset eivät ehkä onnistuneet ihan täydellisesti mutta olivat todella herkullisia! Täyte on ihanan pehmeä ja kuori rapea.














Ainekset:

2   valkuaista
2 1/2  dl tomusokeria
2  pussia  (à 50 g) mantelijauhetta
3/4  tl perunajauhoja

Täyte:

75 g voita





1 1/2 dl kaakaotomusokeria TAI mansikan makuista tomusokeria (itse käytin jälkimmäistä)



Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti.  Lisää tomusokeri. Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.
Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen.
Siirrä taikina pursotuspussiin. Jos käytät muovista kertakäyttöpussia, voit leikata sen kärjen saksilla. Pursota pieniä leivospohjia leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Annoksesta tulee n. 2 pellillistä. Anna leivospohjien vetäytyä huoneenlämmössä 15 min ennen paiston aloittamista.
Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13 - 15 min. Jäähdytä pohjat. Valmista täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Levitä täyte leivonnaisten alapinnalle veitsellä.























































































2 kommenttia:

  1. Macaroneissa ulkonäkö on juurikin se juttu, maussa kun ei mitenkään voi epäonnistua. Reseptejä on hyvinkin erilaisia, useimmat niistä toimivat myös.
    Ulkonäöstä voisin päätellä muutaman jutun, jotka korjaamalla onnistuminen olisi lähempänä ensi kerralla:

    -Pyöräytä mantelijauhe silppurin kautta, suomalaisista kaupoista ei saa tarpeeksi hienojakoista.

    -Siivilöi kuivien aineiden seos vähintään kahdesti ja keitä isot murut pois.

    -Taikinan tulisi olla löysähköä ja levitä tasaiseksi kiekoksi

    -Kopauta pursotettua peltiä pari kertaa pöytään ja riko pintaan nousevat ilmakuplat, niin kuoret eivät ole onttoja

    -Halkeilu kertoo väärästä seisotusajasta tai lämpötilasta.
    ->kokeile pitää kiekkoja pöydällä puoli tuntia
    ->vahdi uunin lämpötilaa lämpömittarilla. Uunin säätönamiska voi heittää yli kymmenellä asteella.

    -Kuoren pitäisi lähteä leivinpaperista helposti jo uunissa, näin voit kokeilla kypsyyden.

    -Jäähdytä kuoret saman tien uunista otettuasi, jotteivat ne kypsy liikaa. Laita vaikka pelkkä leivinpaperi kylmälle pöydälle tai jäähdytä pelti kylmän veden alla ja laita takaisin paperin alle

    terv. Demin Kattih

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Pitääpä kokeilla joskus uudestaan. :)

      Poista