Ainekset:
350 g spagettia
70 g voita sekä ylimääräistä voiteluun
200-400 g savustettua lohta (itse laitoin lämminsavulohta reilusti.. :D)
280 g isoja katkarapuja
115 g parmesaania raastettuna
3 dl valkokastiketta
Valkokastike:
3 dl maitoa
1 laakerinlehti
6 kokonaista mustaa pippuria
sipuliviipale
muskottipähkinää
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1, Keitä pastaa ohjeen mukaan kunnes se on sopivan pehmeää (al dente). Valuta hyvin, kaada takaisin kattilaan, lisää 4 ruokalusikallista voita ja sekoita hyvin.
2. Valmista valkokastike: kaada maito kattilaan ja lisää laakerinlehti, pippurit, sipuliviipale ja muskottipähkinä. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen, anna imeytyä kannen alla 10 minuuttia ja siivilöi.
Sulata voi eri kattilassa. Ripottele joukkoon jauhot ja lämmitä pienellä teholla minuutti.
Hämmennä vähitellen maito sekaan, kiehauta ja keitä sakeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lusikoi puolet spagetista voideltuun vuokaan, peitä lohisuikaleilla, ja laita päälle katkaravut.
Raasta parmesaani.
Kaada päälle puolet valkokastikkeesta ja ripottele pinnalle puolet raastetusta parmesaanista. Lisää loppu spagetti, peitä lopulla kastikkeella ja ripottele päälle loppu parmesaani. Kuutioi loppu voi ja laita se ruoan pinnalle.
4. Paista uunissa 180 asteessa 15 minuuttia, kunnes kuorrute on kullakeltainen. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti