www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Spagettia savustetun lohen ja katkarapujen kera

Jos Italiassa syömiäni pastaruokia ei lasketa niin tämä on EHDOTTOMASTI parasta mitä olen koskaan syönyt! Ohje onkin pastakirjasta. Kaikki ainekset toimivat täydellisesti yhdessä ja maku on täyeläinen ja ihanan epäterveellinen. Onneksi löysin kaupasta parmesaania, se todella toi ruokaan Italian makua.

                                      
                                         Ainekset:
                                      350 g spagettia
                                      70 g voita sekä ylimääräistä voiteluun
                                      200-400 g savustettua lohta (itse laitoin lämminsavulohta reilusti.. :D)
                                      280 g isoja katkarapuja
                                      115 g parmesaania raastettuna
                                      3 dl valkokastiketta

                                        Valkokastike:
                                     3 dl maitoa
                                     1 laakerinlehti
                                     6 kokonaista mustaa pippuria
                                     sipuliviipale
                                     muskottipähkinää
                                     2 rkl voita
                                     3 rkl vehnäjauhoja
                                     suolaa ja pippuria

 1, Keitä pastaa ohjeen mukaan kunnes se on sopivan pehmeää (al dente). Valuta hyvin, kaada takaisin kattilaan, lisää 4 ruokalusikallista voita ja sekoita hyvin.



2. Valmista valkokastike: kaada maito kattilaan ja lisää laakerinlehti, pippurit, sipuliviipale ja muskottipähkinä. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen, anna imeytyä kannen alla 10 minuuttia ja siivilöi.


 Sulata voi eri kattilassa. Ripottele joukkoon jauhot ja lämmitä pienellä teholla minuutti.


 Hämmennä vähitellen maito sekaan, kiehauta ja keitä sakeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.



3. Lusikoi puolet spagetista voideltuun vuokaan, peitä lohisuikaleilla, ja laita päälle katkaravut.



Raasta parmesaani.

Kaada päälle puolet valkokastikkeesta ja ripottele pinnalle puolet raastetusta parmesaanista. Lisää loppu spagetti, peitä lopulla kastikkeella ja ripottele päälle loppu parmesaani. Kuutioi loppu voi ja laita se ruoan pinnalle.



4. Paista uunissa 180 asteessa 15 minuuttia, kunnes kuorrute on kullakeltainen. Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti