www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Lohileivokset

Näitä leivoksia voi tarjota hyvin vaikka voileipäkakun tilalta. Kaikki kalan ystävät tykkäävät varmasti. Nam!


                                               Ainekset:
                                             Pohja:
                                           1 ps (150 g) pakastettua pinaattia
                                           1 sipuli hienonnettuna
                                           2 rkl rasvaa
                                           6 dl kevytmaitoa
                                           2 kananmunaa
                                           2 1/2 dl vehnäjauhoja
                                           1/2 tl suolaa
                                           3/4 dl juoksevaa rasvaa

                                             Lohitäyte:
                                           noin 150 g kylmäsavulohta
                                           200 g katkarapuja
                                           3 keitettyä kananmunaa
                                           2 prk (yht. 400 g) maustamatonta tuorejuustoa (tai jotain maustettua)
                                           1 rkl sitruunamehua
                                           mustapippuria
                                          1 dl tilliä hienonnettuna

                                            Koristeluun
                                         kylmäsavulohta, kananmunia, tilliä...

Hauduta sulanutta pinaattia sekä sipulia kattilassa rasvassa kunnes neste on haihtunut. Jäähdytä. Yhdistä joukkoon maito ja munat sekä kuivat aineet. Sekoita hyvin! (pienet jauhopaakut eivät kuitenkaan haittaa :) ) Lisää lopuksi rasva.
Kaada taikina uunipannulle tai -pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä. Leikka kahteen osaan.
Valmista täyte. Hienonna puolet lohesta ja sulatetut valutetut katkaravut sekä kananmunat. Yhditä muut ainekset joukkoon. Levitä puolet täytteestä pohjalle ja nosta toinen levy päälle. Levitä loppu täyte päälle. Koristele lopulla lohella, keitetyllä kananmunalla ja tillillä. Leikkaa annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti