Täytteen takia näitä pitää säilyttää jääkaapissa, mutta myös pakastaminen on mahdollista. Annoksesta tulee koosta riippuen 30-40 keksiä.
Ainekset:
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
mantelilastuja
Täyte:
1 rs (200 g) appelsiinituorejuustoa
1 rkl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna vetäytyä noin 30 minuuttia jääkaapissa ennen leipomista. Leivo ensin puolet taikinasta. Jaa taikinan puolikas kahtia ja muotoile kaksi tankoa. Jaa tangot sopivan kokoisiin osiin ja pyöritä palloiksi. Taputtele taikinapallot pellillä ohuehkoiksi kekseiksi ja koristele mantelilastuilla . Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä täytettä pikkuleipien sileälle puolelle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti