www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Vadelmaneliöt

Nämä olivat todella hyviä! Marjaisan makuisia ja kaiken lisäksi söpön näköisiä. :) Tein itse gluteenittomana (pikkuveljellä on keliakia) ja onnistui myös loistavasti.

                             Ainekset:
                           Pohja:
                         200 g voita tai margariinia
                         2 dl sokeria
                         1 kananmuna
                         3 dl vehnäjauhoja
                         1 dl perunajauhoja
                         1 tl leivinjauhetta
                         2 dl kevytkermaa

                          Täyte:
                        2 ps (yht. 400 g) vadelmia
                        2 rkl vettä
                        3/4 dl sokeria
                        2 rkl perunajauhoja

                         Muruseos:
                       50 g voita tai margariinia
                       1/2 dl sokeria
                       1 dl vehnäjauhoja

                         Sokerikuorrutus:
                       2 dl tomusokeria
                       noin 1 rkl vettä





1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita. Levitä taikina pellille tai uunipannuun leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

2. Sekoita kattilassa kohmeiset vadelmat, vesi, sokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.

3. Muruseosta varten sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Levitä vadelmatäyte puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

4. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Valuta sokerikuorrutus ohuina nauhoina jäähtyneen piirakan pinnalle. Paloittele piirakka kun sokerikuorrutus on täysin kuivunut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti