Ainekset:
Kananugetit:
1 pkt (n. 600 g) Kariniemen kananpojan fileeviipaleita
2 kananmunaa
2 rkl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 dl korppujauhoja
2 tl paprikajauhetta
rypsiöljyä
suolaa ja valkopippuria
Mausta fileeviipaleet pippurilla. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita paprikajauhe korppujauhojen joukkoon. Dippaa fileeviipaleita ensin vehnäjauhoon, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Aseta kanat leivinpapaperin päälle pellille. Pirskottele lopuksi päälle hieman rypsiöljyä ja paista uunissa 190 asteessa 15-20 minuuttia.
Chilimajoneesi:
1,5 dl majoneesia
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl cilimaustetta (tai oikeaa chiliä hienonneuna)
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl öljyä
suolaa ja valkopippuria
Hienonna valkosipuli (ja chili). Kuullota tomaattipyreetä, valkosipulia ja ciliä öljyssä. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää mukaan sitruunamehu ja mausta.
Lohkoperunat:
4 isoa perunaa (annoskokoa voi itse muuttaa tarpeen ja syöjien mukaan, olen
yleensä tehnyt tuplana
1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rosmariinia tai muuta yrttimaustetta
1 rkl öljyä (itse käytin oliiviöljyä koska rypsiöljyä ei ollut)
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla harjaten (syödään kuorineen). Puolita ja leikkaa edelleen viipaleiksi. Laita paloitellut perunat teräskulhoon (paprikajauhe värjää kulhoa), ripottele niille mausteet, kaada öljy joukkoon ja sekoita. Levitä perunat tasaisesti uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 20-40 minuuttia riippuen palojen koosta. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti