www.cookingislove1.blogspot.fi

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kananugetit chilimajoneesin ja lohkoperunoiden kera

Moni ei varmasti tajua kuinka helposti kananugetteja voi tehdä ihan itse. Tosi hyviä ja ihan varmasti myös terveellisempiä kuin kaupan einesnugetit, ainakin tietää mitä nugetit sisältävät. Nugettejen kaveriksi sopivat lohkoperunat ja annoksen kruunaa chlimajoneesi.

                                          Ainekset:
                                         Kananugetit:
                                        1 pkt (n. 600 g) Kariniemen kananpojan fileeviipaleita
                                        2 kananmunaa
                                        2 rkl vettä
                                        2 dl vehnäjauhoja
                                        3 dl korppujauhoja
                                        2 tl paprikajauhetta
                                        rypsiöljyä
                                        suolaa ja valkopippuria

Mausta fileeviipaleet pippurilla. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita paprikajauhe korppujauhojen joukkoon. Dippaa fileeviipaleita ensin vehnäjauhoon, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Aseta kanat leivinpapaperin päälle pellille. Pirskottele lopuksi päälle hieman rypsiöljyä ja paista uunissa 190 asteessa 15-20 minuuttia.
                                       

                                           Chilimajoneesi:
                                       1,5 dl majoneesia
                                       2 rkl tomaattipyreetä
                                       1 tl cilimaustetta (tai oikeaa chiliä hienonneuna)
                                       1-2 valkosipulinkynttä
                                       1 rkl sitruunamehua
                                       1 rkl öljyä
                                       suolaa ja valkopippuria

Hienonna valkosipuli (ja chili). Kuullota tomaattipyreetä, valkosipulia ja ciliä öljyssä. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää mukaan sitruunamehu ja mausta.


                                           Lohkoperunat:
                                        4 isoa perunaa (annoskokoa voi itse muuttaa tarpeen ja syöjien mukaan, olen 
                                        yleensä tehnyt tuplana
                                        1/2 tl suolaa
                                        1 tl paprikajauhetta
                                        1 tl rosmariinia tai muuta yrttimaustetta
                                        1 rkl öljyä (itse käytin oliiviöljyä koska rypsiöljyä ei ollut)
      
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla harjaten (syödään kuorineen). Puolita ja leikkaa edelleen viipaleiksi. Laita paloitellut perunat teräskulhoon (paprikajauhe värjää kulhoa), ripottele niille mausteet, kaada öljy joukkoon ja sekoita. Levitä perunat tasaisesti uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 20-40 minuuttia riippuen palojen koosta. Kokeile kypsyyttä haarukalla.


Hyvää ruokahalua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti