Hyvä lisuke grilliruualle. Nyytit voi valmistaa myös grillissä, mutta itse käytin tällä kertaa uunia. Nyyttien kanssa söimme barbeque-possua ja uusia perunoita. Annoksesta riittää noin neljälle.
Ainekset:
1 (n. 300 g) kesäkurpitsa
1/2 (n. 300g) kukkakaali
3-4 (n. 200 g) porkkanaa
2 (n. 200 g) sipulia
suolaa
basilikaa (kuivattua)
1 rs (200 g) pippurituorejuustoa (Valio Viola)
Paloittele kesäkurpitsa ja kukkakaali. Kuori porkkanat ja viipaloi ne kuorimaveitsellä pitkiksi, ohuiksi lastuiksi. Viipaloi kuoritut sipulit. Jaa paloitellut kasvikset suoraan folioille. Ripottele kasvisten päälle hieman suolaa ja basilikaa. Jaa tuorejuusto kasviksille ja sulje nyytit.
Kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillissä 10-15 minuuttia. Avaa nyytti varovasti ja tarkista kypsyys. Tarjoa grillatun lihan kanssa.
www.cookingislove1.blogspot.fi
lauantai 30. kesäkuuta 2012
maanantai 18. kesäkuuta 2012
Kananugetit chilimajoneesin ja lohkoperunoiden kera
Moni ei varmasti tajua kuinka helposti kananugetteja voi tehdä ihan itse. Tosi hyviä ja ihan varmasti myös terveellisempiä kuin kaupan einesnugetit, ainakin tietää mitä nugetit sisältävät. Nugettejen kaveriksi sopivat lohkoperunat ja annoksen kruunaa chlimajoneesi.
Ainekset:
Kananugetit:
1 pkt (n. 600 g) Kariniemen kananpojan fileeviipaleita
2 kananmunaa
2 rkl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 dl korppujauhoja
2 tl paprikajauhetta
rypsiöljyä
suolaa ja valkopippuria
Mausta fileeviipaleet pippurilla. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita paprikajauhe korppujauhojen joukkoon. Dippaa fileeviipaleita ensin vehnäjauhoon, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Aseta kanat leivinpapaperin päälle pellille. Pirskottele lopuksi päälle hieman rypsiöljyä ja paista uunissa 190 asteessa 15-20 minuuttia.
Chilimajoneesi:
1,5 dl majoneesia
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl cilimaustetta (tai oikeaa chiliä hienonneuna)
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl öljyä
suolaa ja valkopippuria
Hienonna valkosipuli (ja chili). Kuullota tomaattipyreetä, valkosipulia ja ciliä öljyssä. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää mukaan sitruunamehu ja mausta.
Lohkoperunat:
4 isoa perunaa (annoskokoa voi itse muuttaa tarpeen ja syöjien mukaan, olen
yleensä tehnyt tuplana
1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rosmariinia tai muuta yrttimaustetta
1 rkl öljyä (itse käytin oliiviöljyä koska rypsiöljyä ei ollut)
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla harjaten (syödään kuorineen). Puolita ja leikkaa edelleen viipaleiksi. Laita paloitellut perunat teräskulhoon (paprikajauhe värjää kulhoa), ripottele niille mausteet, kaada öljy joukkoon ja sekoita. Levitä perunat tasaisesti uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 20-40 minuuttia riippuen palojen koosta. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
Ainekset:
Kananugetit:
1 pkt (n. 600 g) Kariniemen kananpojan fileeviipaleita
2 kananmunaa
2 rkl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 dl korppujauhoja
2 tl paprikajauhetta
rypsiöljyä
suolaa ja valkopippuria
Mausta fileeviipaleet pippurilla. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita paprikajauhe korppujauhojen joukkoon. Dippaa fileeviipaleita ensin vehnäjauhoon, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Aseta kanat leivinpapaperin päälle pellille. Pirskottele lopuksi päälle hieman rypsiöljyä ja paista uunissa 190 asteessa 15-20 minuuttia.
Chilimajoneesi:
1,5 dl majoneesia
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl cilimaustetta (tai oikeaa chiliä hienonneuna)
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl öljyä
suolaa ja valkopippuria
Hienonna valkosipuli (ja chili). Kuullota tomaattipyreetä, valkosipulia ja ciliä öljyssä. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää mukaan sitruunamehu ja mausta.
Lohkoperunat:
4 isoa perunaa (annoskokoa voi itse muuttaa tarpeen ja syöjien mukaan, olen
yleensä tehnyt tuplana
1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rosmariinia tai muuta yrttimaustetta
1 rkl öljyä (itse käytin oliiviöljyä koska rypsiöljyä ei ollut)
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla harjaten (syödään kuorineen). Puolita ja leikkaa edelleen viipaleiksi. Laita paloitellut perunat teräskulhoon (paprikajauhe värjää kulhoa), ripottele niille mausteet, kaada öljy joukkoon ja sekoita. Levitä perunat tasaisesti uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 20-40 minuuttia riippuen palojen koosta. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
Hyvää ruokahalua!
sunnuntai 17. kesäkuuta 2012
Lohileivokset
Näitä leivoksia voi tarjota hyvin vaikka voileipäkakun tilalta. Kaikki kalan ystävät tykkäävät varmasti. Nam!
Ainekset:
Pohja:
1 ps (150 g) pakastettua pinaattia
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl rasvaa
6 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3/4 dl juoksevaa rasvaa
Lohitäyte:
noin 150 g kylmäsavulohta
200 g katkarapuja
3 keitettyä kananmunaa
2 prk (yht. 400 g) maustamatonta tuorejuustoa (tai jotain maustettua)
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
1 dl tilliä hienonnettuna
Koristeluun
kylmäsavulohta, kananmunia, tilliä...
Hauduta sulanutta pinaattia sekä sipulia kattilassa rasvassa kunnes neste on haihtunut. Jäähdytä. Yhdistä joukkoon maito ja munat sekä kuivat aineet. Sekoita hyvin! (pienet jauhopaakut eivät kuitenkaan haittaa :) ) Lisää lopuksi rasva.
Kaada taikina uunipannulle tai -pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä. Leikka kahteen osaan.
Valmista täyte. Hienonna puolet lohesta ja sulatetut valutetut katkaravut sekä kananmunat. Yhditä muut ainekset joukkoon. Levitä puolet täytteestä pohjalle ja nosta toinen levy päälle. Levitä loppu täyte päälle. Koristele lopulla lohella, keitetyllä kananmunalla ja tillillä. Leikkaa annospaloiksi.
Ainekset:
Pohja:
1 ps (150 g) pakastettua pinaattia
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl rasvaa
6 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3/4 dl juoksevaa rasvaa
Lohitäyte:
noin 150 g kylmäsavulohta
200 g katkarapuja
3 keitettyä kananmunaa
2 prk (yht. 400 g) maustamatonta tuorejuustoa (tai jotain maustettua)
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
1 dl tilliä hienonnettuna
Koristeluun
kylmäsavulohta, kananmunia, tilliä...
Hauduta sulanutta pinaattia sekä sipulia kattilassa rasvassa kunnes neste on haihtunut. Jäähdytä. Yhdistä joukkoon maito ja munat sekä kuivat aineet. Sekoita hyvin! (pienet jauhopaakut eivät kuitenkaan haittaa :) ) Lisää lopuksi rasva.
Kaada taikina uunipannulle tai -pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä. Leikka kahteen osaan.
Valmista täyte. Hienonna puolet lohesta ja sulatetut valutetut katkaravut sekä kananmunat. Yhditä muut ainekset joukkoon. Levitä puolet täytteestä pohjalle ja nosta toinen levy päälle. Levitä loppu täyte päälle. Koristele lopulla lohella, keitetyllä kananmunalla ja tillillä. Leikkaa annospaloiksi.
Parmankinkku-vuohenjuustopiiras
Maukas suolainen piirakka.
Ainekset:
Pohja:
500 g perunasosetta (voi valmistaa pussijauheesta tai käyttää tähteeksi jäänyttä)
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa siirappia
1 1/2 rkl öljyä
Täyte:
150 g parmankinkkua(voi käyttää myös muuta kinkkua)
aurinkokuivattuja tomaatteja maun mukaan
kapriksia tai oliiveja maun mukaa
150-200 g vuohenmaitojuustoa nokareina
1 ruukku basilikaa silputtuna
mustapippuri
4 dl ruokakermaa
4 kananmunaa
200 g juustoraastetta
Laita perunasose kulhoon. Lisää muut aineet. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Taputtele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa uunissa noin 10 minuuttia.
Paloittele parmankinkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Laita ne esipaistetun pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle kaprikset tai oliivit. Murusta vuohenmaitojuusto nokareina pinnalle. Silppua joukkoon basilika. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Vatkaa ruokakerma, munat ja juustoraaste ja kaada seos täytteiden päälle. Paista piirasta uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
Ainekset:
Pohja:
500 g perunasosetta (voi valmistaa pussijauheesta tai käyttää tähteeksi jäänyttä)
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa siirappia
1 1/2 rkl öljyä
Täyte:
150 g parmankinkkua(voi käyttää myös muuta kinkkua)
aurinkokuivattuja tomaatteja maun mukaan
kapriksia tai oliiveja maun mukaa
150-200 g vuohenmaitojuustoa nokareina
1 ruukku basilikaa silputtuna
mustapippuri
4 dl ruokakermaa
4 kananmunaa
200 g juustoraastetta
Laita perunasose kulhoon. Lisää muut aineet. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Taputtele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa uunissa noin 10 minuuttia.
Paloittele parmankinkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Laita ne esipaistetun pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle kaprikset tai oliivit. Murusta vuohenmaitojuusto nokareina pinnalle. Silppua joukkoon basilika. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Vatkaa ruokakerma, munat ja juustoraaste ja kaada seos täytteiden päälle. Paista piirasta uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
Porkkanakakku (gluteeniton)
Pakko sanoa, että tämä kakku onnistui kyllä poikkeuksellisen hyvin, sekä ulkonäöltään että maultaan! Jo ihana kanelin tuoksu vie kielen mennessään. :P Ohje on gluteeniton, mutta jauhot voi varmasti vaihtaa myös tavallisiin.
Ainekset:
Pohja:
5 dl hienoksi raastettua porkkanaa (n. 300 g)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 dl Provena Gluteeniton Kaurainen Jauhoseosta
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
25 g margariinia
100 g Sunnuntai Vanilja rahkavalmistetta
1/2 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
Koristeluun:
mantelirouhetta
1. Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää juokseva rasva ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka tilavuus on vähintään 2 l (itse käytin paremman puutteessa lasagnevuokaa.. :D hyvin sekin toimi).
2. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa kakku.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini, Sunnuntai Vanilja, tomusokeri ja vanilliinisokeri tasaiseksi.
4. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Koristele mantelirouheella. Leikkaa halutessasi annospaloiksi.
Ainekset:
Pohja:
5 dl hienoksi raastettua porkkanaa (n. 300 g)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 dl Provena Gluteeniton Kaurainen Jauhoseosta
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
25 g margariinia
100 g Sunnuntai Vanilja rahkavalmistetta
1/2 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
Koristeluun:
mantelirouhetta
1. Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää juokseva rasva ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka tilavuus on vähintään 2 l (itse käytin paremman puutteessa lasagnevuokaa.. :D hyvin sekin toimi).
2. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa kakku.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini, Sunnuntai Vanilja, tomusokeri ja vanilliinisokeri tasaiseksi.
4. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Koristele mantelirouheella. Leikkaa halutessasi annospaloiksi.
Siika-rieskakiekot
Taas yksi helppo suolainen pikkusyötävä. Ei uskoisi että nämäkin voivat olla näin hyviä! Ja sopivan pieniä naposteltavaksi. :)
Ainekset:
350 g siikafileetä
3/4-1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl valkopippuria
5 cm:n pala piparjuurta
1 ruukku tilliä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 ohutta rieskaa
(satuin löytämämään neliskulmaisia, mutta pyöreät käyvät varmasti yhtä hyvin)
1. Leikkaa siikafilee ohuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle sekoitetut mausteet. Peitä kelmulla ja pane pariksi tunniksi jääkaappiin.
2. Raasta kuorittu piparjuuri, silppua tilli ja notkista tuorejuusto. Voitele rieskat tuorejuustolla ja laita päälle piparjuuriraaste. Levitä siikaviipaleet juuston päälle ja ripottele tilli pinnalle.
3. Rullaa rieskat tiiviisti ja kääri kelmuun tai folioon. Pane jääkaappiin päiväksi tai kahdeksi. Viipaloi tarjolle ja kiinnitä coctailtikuilla.
Ainekset:
350 g siikafileetä
3/4-1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl valkopippuria
5 cm:n pala piparjuurta
1 ruukku tilliä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 ohutta rieskaa
(satuin löytämämään neliskulmaisia, mutta pyöreät käyvät varmasti yhtä hyvin)
1. Leikkaa siikafilee ohuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle sekoitetut mausteet. Peitä kelmulla ja pane pariksi tunniksi jääkaappiin.
2. Raasta kuorittu piparjuuri, silppua tilli ja notkista tuorejuusto. Voitele rieskat tuorejuustolla ja laita päälle piparjuuriraaste. Levitä siikaviipaleet juuston päälle ja ripottele tilli pinnalle.
3. Rullaa rieskat tiiviisti ja kääri kelmuun tai folioon. Pane jääkaappiin päiväksi tai kahdeksi. Viipaloi tarjolle ja kiinnitä coctailtikuilla.
Vadelmaneliöt
Nämä olivat todella hyviä! Marjaisan makuisia ja kaiken lisäksi söpön näköisiä. :) Tein itse gluteenittomana (pikkuveljellä on keliakia) ja onnistui myös loistavasti.
Ainekset:
Pohja:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kevytkermaa
Täyte:
2 ps (yht. 400 g) vadelmia
2 rkl vettä
3/4 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Muruseos:
50 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Sokerikuorrutus:
2 dl tomusokeria
noin 1 rkl vettä
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita. Levitä taikina pellille tai uunipannuun leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
2. Sekoita kattilassa kohmeiset vadelmat, vesi, sokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
3. Muruseosta varten sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Levitä vadelmatäyte puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
4. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Valuta sokerikuorrutus ohuina nauhoina jäähtyneen piirakan pinnalle. Paloittele piirakka kun sokerikuorrutus on täysin kuivunut.
Ainekset:
Pohja:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kevytkermaa
Täyte:
2 ps (yht. 400 g) vadelmia
2 rkl vettä
3/4 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Muruseos:
50 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Sokerikuorrutus:
2 dl tomusokeria
noin 1 rkl vettä
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita. Levitä taikina pellille tai uunipannuun leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
2. Sekoita kattilassa kohmeiset vadelmat, vesi, sokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
3. Muruseosta varten sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Levitä vadelmatäyte puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
4. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Valuta sokerikuorrutus ohuina nauhoina jäähtyneen piirakan pinnalle. Paloittele piirakka kun sokerikuorrutus on täysin kuivunut.
Appelsiinitäytteiset mantelipikkuleivät
Täytteen takia näitä pitää säilyttää jääkaapissa, mutta myös pakastaminen on mahdollista. Annoksesta tulee koosta riippuen 30-40 keksiä.
Ainekset:
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
mantelilastuja
Täyte:
1 rs (200 g) appelsiinituorejuustoa
1 rkl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna vetäytyä noin 30 minuuttia jääkaapissa ennen leipomista. Leivo ensin puolet taikinasta. Jaa taikinan puolikas kahtia ja muotoile kaksi tankoa. Jaa tangot sopivan kokoisiin osiin ja pyöritä palloiksi. Taputtele taikinapallot pellillä ohuehkoiksi kekseiksi ja koristele mantelilastuilla . Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä täytettä pikkuleipien sileälle puolelle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.
Ainekset:
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
mantelilastuja
Täyte:
1 rs (200 g) appelsiinituorejuustoa
1 rkl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna vetäytyä noin 30 minuuttia jääkaapissa ennen leipomista. Leivo ensin puolet taikinasta. Jaa taikinan puolikas kahtia ja muotoile kaksi tankoa. Jaa tangot sopivan kokoisiin osiin ja pyöritä palloiksi. Taputtele taikinapallot pellillä ohuehkoiksi kekseiksi ja koristele mantelilastuilla . Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Levitä täytettä pikkuleipien sileälle puolelle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.
Daim-suklaaneliöt
Vähän mokkapaloja muistuttavia suklaisia leivoksia.
Ainekset:
Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
200 g sulatettua suklaata (itse käytin Fazerin sinistä)
Kuorrute:
300 g kaakaotomusokeria
100 g Daimia murustettuna
noin 4 ruokalusikkaa vahvaa kahvia
Koristelu:
100 g Daimia murustettuna
Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä lopuksi maito ja sulatettu suklaa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon murustettua Daimia ja vahvaa kahvia. Levitä seos hieman lämpimän torttulevyn päälle. Ripottele pinnalle murustettua Daimia. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi.
Ainekset:
Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
200 g sulatettua suklaata (itse käytin Fazerin sinistä)
Kuorrute:
300 g kaakaotomusokeria
100 g Daimia murustettuna
noin 4 ruokalusikkaa vahvaa kahvia
Koristelu:
100 g Daimia murustettuna
Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä lopuksi maito ja sulatettu suklaa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon murustettua Daimia ja vahvaa kahvia. Levitä seos hieman lämpimän torttulevyn päälle. Ripottele pinnalle murustettua Daimia. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi.
Suklaaseen dipatut toskapalat
Tämä on todellista herkkua! Valmistuu tavallisen toskakakun tavoin ja maistuu vähän Daimilta. :)
Ainekset:
150 g voita
2 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Kuorrutus:
75 g voita
3/4 dl sokeria
1/2 rkl vehnäjauhoja
1/2 rkl maitoa
50-100 g mantelilastuja
Koristelu:
75 g suklaata, 70 % alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta itse käytin Pandan maitosuklaata (en ole tumman suklaan ystävä) ja reilusti enemmän kuin tuon 75 g
1. Sulata voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos sekä sulatettu voi muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon kylmä kerma.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille tai voideltuun jauhoitettuun uunivuokaan (20x30cm). Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kattilassa. Lämmitä varovasti pienellä lämmöllä kiehauttamatta. Ota kakku uunista. Levitä kuorrutus varovasti kakun päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia.
4. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sen. Leikkaa kakku neliönmuotoisiin paloihin, jotka sitten puolitetaan. Kasta palat sulatettuun suklaaseen niin että reunat peittyvät tai levitä suklaata veitsellä palojen reunoille. Jätä leivinpaperille kunnes suklaa on jähmettynyt. Kakut voi myös pakastaa.
Ainekset:
150 g voita
2 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Kuorrutus:
75 g voita
3/4 dl sokeria
1/2 rkl vehnäjauhoja
1/2 rkl maitoa
50-100 g mantelilastuja
Koristelu:
75 g suklaata, 70 % alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta itse käytin Pandan maitosuklaata (en ole tumman suklaan ystävä) ja reilusti enemmän kuin tuon 75 g
1. Sulata voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos sekä sulatettu voi muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon kylmä kerma.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille tai voideltuun jauhoitettuun uunivuokaan (20x30cm). Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kattilassa. Lämmitä varovasti pienellä lämmöllä kiehauttamatta. Ota kakku uunista. Levitä kuorrutus varovasti kakun päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia.
4. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sen. Leikkaa kakku neliönmuotoisiin paloihin, jotka sitten puolitetaan. Kasta palat sulatettuun suklaaseen niin että reunat peittyvät tai levitä suklaata veitsellä palojen reunoille. Jätä leivinpaperille kunnes suklaa on jähmettynyt. Kakut voi myös pakastaa.
Muna-riisihyrrät
Kivoja pikkusuolaisia, jotka maistuvat lämpiminä tai kylminä.
Ainekset:
1 rs (200 g) Valio Viola ruohosipulituorejuustoa
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl pitkäjyväistä riisiä
4 keitettyä kananmunaa
1/2 tl suolaa
1 tl hienonnettua viherpippuria
1 ruukku ruohosipulia
Voiteluun:
kanamunaa
Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi. Sekoita joukkoon käsin vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikina litteäksi levyksi tuorekelmun sisälle. Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia jääkaapissa.
Keitä riist pakkauksen ohjeen mukaan. huuhdo kylmällä vedellä, valuta ja anna jäähtyä. Hienonna kananmunat, viherpippurit ja ruohosipuli. Yhdistä ainekset.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kummastakin levy. Levitä täyte, mutta jätä reunoista 2 cm ilman täytettä. Rullaa pitkältä sivulta kuin kääretorttu. Nipistele reunat hyvin kiinni. Paloittele rullat 2 cm paloihin ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele kananmunalla.
Paista 200 asteessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ainekset:
1 rs (200 g) Valio Viola ruohosipulituorejuustoa
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl pitkäjyväistä riisiä
4 keitettyä kananmunaa
1/2 tl suolaa
1 tl hienonnettua viherpippuria
1 ruukku ruohosipulia
Voiteluun:
kanamunaa
Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi. Sekoita joukkoon käsin vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikina litteäksi levyksi tuorekelmun sisälle. Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia jääkaapissa.
Keitä riist pakkauksen ohjeen mukaan. huuhdo kylmällä vedellä, valuta ja anna jäähtyä. Hienonna kananmunat, viherpippurit ja ruohosipuli. Yhdistä ainekset.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kummastakin levy. Levitä täyte, mutta jätä reunoista 2 cm ilman täytettä. Rullaa pitkältä sivulta kuin kääretorttu. Nipistele reunat hyvin kiinni. Paloittele rullat 2 cm paloihin ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele kananmunalla.
Paista 200 asteessa uunissa noin 20 minuuttia.
Jauheliha-paprikapiiraat (gluteeniton)
Annoksesta tulee 12 pientä piirasta. Itse tein kaksinkertaisen annoksen. Ohje on gluteeniton.
Ainekset:
Pohja:
100 g margariinia
2 1/2 gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl vettä
Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli
1 paprika
1/2 tl suolaa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl yrttimausteseosta
1 1/2 dl juustoraastetta
1. Yhdistä margariini ja kananmuna monitoimikoneessa tai sähkövatkaimen avulla. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele taikinaa muffinipellin voideltujen kolosien pohjalle sekä reunoille.
3. Valmista täyte: hienonna sipuli ja paprika. Paista jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Lisää paprika ja mausta suolalla.
4. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, mausteet ja juustoraaste. Sekoita seos jäähtyneen jauhelihaseoksen joukkoon.
5. Jaa täytettä piiraisiin.
6. Paista 200 asteessa uunissa 30 minuuttia. Irrota piiraat vuoista hieman jäähtyneinä.
Ainekset:
Pohja:
100 g margariinia
2 1/2 gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl vettä
Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli
1 paprika
1/2 tl suolaa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl yrttimausteseosta
1 1/2 dl juustoraastetta
1. Yhdistä margariini ja kananmuna monitoimikoneessa tai sähkövatkaimen avulla. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele taikinaa muffinipellin voideltujen kolosien pohjalle sekä reunoille.
3. Valmista täyte: hienonna sipuli ja paprika. Paista jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Lisää paprika ja mausta suolalla.
4. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, mausteet ja juustoraaste. Sekoita seos jäähtyneen jauhelihaseoksen joukkoon.
5. Jaa täytettä piiraisiin.
6. Paista 200 asteessa uunissa 30 minuuttia. Irrota piiraat vuoista hieman jäähtyneinä.
Välimeren piiras
Todella hyvä suolainen välimerellinen kasvispiirakka tarjottavaksi vaikka juhlissa.
Ainekset:
Pohja:
300 g voita tai margariinia
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
Täyte:
200 g fetaa kuutioina
vihreitä oliiveja maun mukaan
250 g kirsikkatomaatteja
1 paprika
1 ruukku basilikaa
4 kananmunaa
4 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta
Nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.
Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paloittele paprika ja oliivit, puolita kirsikkatomaatit.
Paloittele pinnalle feta, ripottele paloitellut oliivit.
Lisää puolitetut kirsikkatomaatit, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.
Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja juustoraaste, kaada piirastäytteiden päälle.
Kypsennä 200 asteessa uunissa 30-40 minuuttia.
Ainekset:
Pohja:
300 g voita tai margariinia
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
Täyte:
200 g fetaa kuutioina
vihreitä oliiveja maun mukaan
250 g kirsikkatomaatteja
1 paprika
1 ruukku basilikaa
4 kananmunaa
4 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta
Nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.
Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paloittele paprika ja oliivit, puolita kirsikkatomaatit.
Paloittele pinnalle feta, ripottele paloitellut oliivit.
Lisää puolitetut kirsikkatomaatit, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.
Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja juustoraaste, kaada piirastäytteiden päälle.
Kypsennä 200 asteessa uunissa 30-40 minuuttia.
lauantai 16. kesäkuuta 2012
Spagettia savustetun lohen ja katkarapujen kera
Jos Italiassa syömiäni pastaruokia ei lasketa niin tämä on EHDOTTOMASTI parasta mitä olen koskaan syönyt! Ohje onkin pastakirjasta. Kaikki ainekset toimivat täydellisesti yhdessä ja maku on täyeläinen ja ihanan epäterveellinen. Onneksi löysin kaupasta parmesaania, se todella toi ruokaan Italian makua.
Ainekset:
350 g spagettia
70 g voita sekä ylimääräistä voiteluun
200-400 g savustettua lohta (itse laitoin lämminsavulohta reilusti.. :D)
280 g isoja katkarapuja
115 g parmesaania raastettuna
3 dl valkokastiketta
Valkokastike:
3 dl maitoa
1 laakerinlehti
6 kokonaista mustaa pippuria
sipuliviipale
muskottipähkinää
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1, Keitä pastaa ohjeen mukaan kunnes se on sopivan pehmeää (al dente). Valuta hyvin, kaada takaisin kattilaan, lisää 4 ruokalusikallista voita ja sekoita hyvin.
2. Valmista valkokastike: kaada maito kattilaan ja lisää laakerinlehti, pippurit, sipuliviipale ja muskottipähkinä. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen, anna imeytyä kannen alla 10 minuuttia ja siivilöi.
Sulata voi eri kattilassa. Ripottele joukkoon jauhot ja lämmitä pienellä teholla minuutti.
Hämmennä vähitellen maito sekaan, kiehauta ja keitä sakeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lusikoi puolet spagetista voideltuun vuokaan, peitä lohisuikaleilla, ja laita päälle katkaravut.
Raasta parmesaani.
Kaada päälle puolet valkokastikkeesta ja ripottele pinnalle puolet raastetusta parmesaanista. Lisää loppu spagetti, peitä lopulla kastikkeella ja ripottele päälle loppu parmesaani. Kuutioi loppu voi ja laita se ruoan pinnalle.
4. Paista uunissa 180 asteessa 15 minuuttia, kunnes kuorrute on kullakeltainen. Tarjoile heti.
Ainekset:
350 g spagettia
70 g voita sekä ylimääräistä voiteluun
200-400 g savustettua lohta (itse laitoin lämminsavulohta reilusti.. :D)
280 g isoja katkarapuja
115 g parmesaania raastettuna
3 dl valkokastiketta
Valkokastike:
3 dl maitoa
1 laakerinlehti
6 kokonaista mustaa pippuria
sipuliviipale
muskottipähkinää
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1, Keitä pastaa ohjeen mukaan kunnes se on sopivan pehmeää (al dente). Valuta hyvin, kaada takaisin kattilaan, lisää 4 ruokalusikallista voita ja sekoita hyvin.
2. Valmista valkokastike: kaada maito kattilaan ja lisää laakerinlehti, pippurit, sipuliviipale ja muskottipähkinä. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen, anna imeytyä kannen alla 10 minuuttia ja siivilöi.
Sulata voi eri kattilassa. Ripottele joukkoon jauhot ja lämmitä pienellä teholla minuutti.
Hämmennä vähitellen maito sekaan, kiehauta ja keitä sakeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lusikoi puolet spagetista voideltuun vuokaan, peitä lohisuikaleilla, ja laita päälle katkaravut.
Raasta parmesaani.
Kaada päälle puolet valkokastikkeesta ja ripottele pinnalle puolet raastetusta parmesaanista. Lisää loppu spagetti, peitä lopulla kastikkeella ja ripottele päälle loppu parmesaani. Kuutioi loppu voi ja laita se ruoan pinnalle.
4. Paista uunissa 180 asteessa 15 minuuttia, kunnes kuorrute on kullakeltainen. Tarjoile heti.
Macaron-pikkuleivokset
Ulkonäöltään leivokset eivät ehkä onnistuneet ihan täydellisesti mutta olivat todella herkullisia! Täyte on ihanan pehmeä ja kuori rapea.
Ainekset:
Täyte:
Ainekset:
2 valkuaista | |
2 1/2 dl tomusokeria | |
2 pussia (à 50 g) mantelijauhetta | |
3/4 tl perunajauhoja |
Täyte:
75 g voita | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 1/2 dl kaakaotomusokeria TAI mansikan makuista tomusokeria (itse käytin jälkimmäistä) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri.
Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.
Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen.
Siirrä taikina pursotuspussiin. Jos käytät muovista kertakäyttöpussia, voit leikata sen kärjen
saksilla. Pursota pieniä leivospohjia leivinpaperille
pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Annoksesta tulee n. 2 pellillistä.
Anna leivospohjien vetäytyä huoneenlämmössä 15 min ennen paiston
aloittamista.
Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13 - 15 min. Jäähdytä pohjat. Valmista täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja
tomusokeri kuohkeaksi. Levitä täyte
leivonnaisten alapinnalle veitsellä.
|
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)