www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Savulohirulla

Kääretorttumainen savulohirulla on hyvä tarjottava kahvipöydässä tai illanistujaisissa. Rullan voi myös pakastaa viipaloituna.


                                                    Ainekset:
                                            
                                                  Pohja:
                                                75 g voita
                                                1 dl vehnäjauhoja
                                                3 dl täysmaitoa
                                                1/2 ps (75 g) pakastepinaattia
                                                4 kananmunaa
                                                1/2 tl suolaa
                                                1/2 tl leivinjauhetta

                                                  Täyte:
                                               200 g kylmäsavulohta
                                               1 prk (120 g) smetanaa
                                               1 rs (200 g) kevyttä ruohosipulituorejuustoa
                                               1/2 tl sitruunapippuria
                                               1 rkl sitruunanmehua
                                               1 dl hienonnettua tilliä

Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot.


Lisää maito ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Keitä vielä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.


Lisää pinaatti seokseen. Anna jäähtyä.


Lisää kananmunat, leivinjauhe ja suola. Vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi.


Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.


Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota päältä leivinpaperi. Leikkaa levy kahteen osaan käärimisen helpottamiseksi.


Valmista täyte. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.


 Lisää smetana, tuorejuusto, sitruunapippuri, sitruunanmehu ja tilli.


Levitä täyte jäähtyneille levyille. Rullaa levyt pitkiltä sivuilta kääretortun tapaan.


 Kiedo rullat leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa 3 tuntia tai seuraavaan päivään. Viipaloi ja tarjoile.

 
                                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti