www.cookingislove1.blogspot.fi

perjantai 28. joulukuuta 2012

Kala-perunasoselaatikko

Maukas perusruoka, johon voi käyttää myös tähteeksi jäänyttä kalaa tai perunasosetta.

                                             
                                                       Ainekset:
                                                    noin 500 g jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
                                                    1 prk (2,5 dl) Valio Kippari-ruokakermaa
                                                    2 dl kevytmaitoa
                                                    noin 400 g nahatonta, ruodotonta savukalaa (itse käytin lohta)
                                                    1/4 tl valkopippuria
                                                    ripaus sitruunapippuria
                                                    2 kananmunaa
                                                    150 g mozzarella-juustoraastetta
                                                    1 dl ruohosipulia

Kuori ja halkaise perunat. Keitä ne kypsiksi vedessä kattilassa.


Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat.


Lisää ruokakerma ja maito.


Hienonna kala. Lisää perunasoseeseen kala, pippurit, kananmunat, ruohosipuli ja osa juustoraasteesta.




Kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.


Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä finta foliolla, jotta juustoraaste ei tummuisi liikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti