Erittäin ruokaisa salaatti joka sopii niin iltapalaksi kuin lounaaksikin.
Ainekset:
3 kananmunaa
1/2 ps (200 g) pariisinperunoita (pakaste)
150 g kylmäsavulohta
1/2 dl ranskalaista salaatinkastiketta
1 ruukku jääsalaattia
1/2 ruukkua rucolasalaattia
muutama retiisi
Tilli-majoneesikastike:
1/2 dl kevytmajoneesia
1/2 dl tilliä hienonnettuna
2 tl sinappia
noin 1/2 dl appelsiinimehua
Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä kylmän veden alla. Jätä munat veteen.
Keitä pariisinperunat niukassa suolalla maustetussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja nosta kattila hetkeksi kuumalle levylle, jotta kosteus haihtuu. Ota kattila liedeltä ja anna perunoiden jälkikypsyä kannen alla noin 5 minuuttia.
Sekoita salaatinkastike varovasti perunoiden joukkoon. Anna maustua ja sekoita silloin tällöin, jotta perunat maustuvat tasaisesti.
Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Revi laakealle vadille.
Valmista kastike. Sekoita majoneesi, tilli ja sinappi. Löysennä kastikkeeksi appelsiinimehulla.
Leikkaa lohi viipaleiksi ja kierrä "ruusukkeiksi". Asettele salaatin päälle lohi ja pariisinperunat.
Kuori munat, leikkaa lohkoiksi ja asettele salaatille. Rouhi päälle hiukan mustapippuria.
Koristele salaatti retiisinpuolikkailla ja valuta päälle tilli-majoneesikastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti