Ainekset:
Juuri:
2 dl kädenlämpöistä maitoa
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1 kananmuna
1 tl kardemummaa
3/4 tl suolaa
1 dl sokeria
3-4 dl vehnäjauhoja
75 g voita
Täyte:
n. 25 g margariinia
kaneli-sokeria (3 rkl kanelia, 3 rkl sokeria)
Voiteluun:
1 kananmuna
Koristeluun:
raesokeria
Lämmitä maito ja lisää sen joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja kuivahiiva sekä sokeri. Sekoita vispilällä.
Anna taikinan kohota 10 minuuttia lämpimässä paikassa.
Lisää kananmuna, kardemumma, suola, sokeri ja jauhoja. Sekoita ensin puuharukalla ja vaivaa sitten taikinaa käsin. Lisää sulatettu jäähtynyt voi ja jauhoja tarpeen mukaan.
Kauli taikina levyksi.
Levitä pehmeä margariini levylle ja ripottele päälle kaneli-sokeri.
Kääri levy rullalle.
Leikka vinosti paloja, aseta ne leivinpaperille pellille leveä puoli alaspäin ja paina vako keskelle.
Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.
Paista 225- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti