Harvemmin tulee käytettyä broileria suolaisissa piirakoissa, vaikka olenkin tehnyt niitä paljon. Fetajuustoon yhdistettynä broilerista saa kuitenkin todella herkullisen täytteen piirrakkaan.
Ainekset:
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl öljyä
1 dl kevytmaitoa
Täyte:
noin 300 g broilerin fileesuikaleita (+suolaa ja pippuria)
noin 200 g parsakaalia
200 g fetajuustoa
1 dl ruokakermaa
1 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
Sekoita pohjan ainekset keskenään.
Painele taikina vuokaan leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin.
Paista broilerin fileesuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pese ja pilko parsakaali ja keitä muutama minuutti suolatussa vedessä.
Pilko fetajuusto.
Levitä piirakkapohjalle paistetut fileesuikaleet, keitetty parsakaali sekä pilkottu feta.
Sekoita ruokakerma, maito, kananmunat ja mausteet keskenään ja kaada täytteiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti