www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Perunaleipäset ja lohi-juustotäyte

Perunaa voi käyttää yllättävän monella tavalla, mm. erilaisissa taikinoissa. Tässä yksi esimerkki. Leipäset voi tietysti täyttää myös muilla täytteillä maun mukaan.


                                                          Ainekset:
                                                      3-4 (noin 450 g) jauhoista perunaa
                                                      1 1/2 dl vehnäjauhoja
                                                      1 tl suolaa
                                                      1/2 tl leivinjauhetta

                                                          Täyte:
                                                      1 rs (200 g) kevyttä ruohosipulituorejuustoa
                                                      1/2-1 rkl situunanmehua
                                                      1/2 punasipuli
                                                      1 pkt (150 g) kylmäsavustettua kirjolohifileetä
                                                      raastettua sitruunan kuorta

Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi (noin 15 minuuttia) Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa hetki. Soseuta perunat. Lisää jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita kunnes seoksesta muodostuu pehmeä taikina.


Leivo taikina tangoksi.


Leikkaa tanko 8 palaan. Taputtele palat pyöreiksi noin 1 cm:n paksuiksi leipäsiksi.


Paista leipäsiä pannulla ilman rasvaa noin 3 minuuttia/puoli.
Notkista tuorejuusto sitruunanmehulla.


Hienonna sipuli. Levitä tuorejuusto lämpimille leipäsille ja asettele päälle kalaviipaleet. Ripottele pinnalle sipulia ja sitruunankuoriraastetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti