Tilasimme kerran jostain jouluksi glögijuustokakun ja olen jo iät ja ajat halunnut tehdä itse sellaisen, mutta vasta tänä vuonna sain sitten vihdoin sen aikaiseksi.
Ainekset:
Pohja:
200 g piparkakkuja
100 g margariinia
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
Kiille:
2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä
Murskaa keksit esim. pakastepussin sisällä kaulimella tai nuijalla.
Sulata margariini ja sekoita se piparimurskan joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele seos vuokaan.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.
Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen.
Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois.
Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen.
Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään tunti.
Valmista kiille: Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet glögiin. Anna jäähtyä kunnolla ja kaada seos hyytyneen kakun päälle.
Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Koristele esim. mausteilla, pipareilla tai mantelilastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti