www.cookingislove1.blogspot.fi

maanantai 19. toukokuuta 2014

Vadelma-suklaafondant

Tämä on todellakin taitolaji. Ensinnäkin, fondantit eivät saa olla uunissa minuuttiakaan liian kauaa, mielummin liian vähän aikaa kuin liian kauan. Itsekin lyhensin alkuperäisen ohjeen paistoaikaa parilla minuutilla. Toiseksi, fondantit on kumottava äärimmäisen varovasti tarvittaessa veitsen avulla, ei kuitenkaan aivan kuumina. Itse käytin paremman puutteessa paperisia amerikanmuffinssivuokia, mutta keraamiset vuoat käyvät tietysti vallan mainiosti. Fondanteja tulee koosta riippuen 6-8 kappaletta.Valitettavasti kuvaohjeita ei tällä kertaa ole.


                                                                       Ainekset:
                                                                     6 kananmunaa
                                                                     2 keltuaista
                                                                     0,8 dl sokeria
                                                                     100 g voita
                                                                     100 g tummaa suklaata (käytin Pandan)
                                                                     3 rkl vehnäjauhoja


                                                                       Lisäksi:
                                                                     1-2 dl vadelmia

                                                                      Voiteluun:
                                                                     voita
                                                                     kaakaojauhetta

Voitele vuoat ja siivilöi niihin kevyesti kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää suklaaseos munavaahtoon siivilöidyn jauhon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa. Paina jokaisen fondantin keskelle muutama vadelma. Paista 200 asteisen uuninkeskitasolla noin 8 minuuttia (paistoaika riippuu uunista, kokeile esim. tulitikulla!). Nosta vuoat muutamaksi minuutiksi jäähtymään ja kumoa tarjolle. Koristele vadelmilla ja tarjoa vaniljajäätelön kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti