www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Suklaa-Brita

Britakakku on mielestäni ehdottomasti yksi parhaista kakuista. Tämä ohje poikkeaa hieman tavallisesta versiosta, koska mukana on suklaata. Koristeluissa korvasin tuoreiden marjojen puutteessa marjat hedelmillä, jotka sopivat myös hyvin kakkuun.



                                                                     Ainekset:

                                                                  Pohja:
                                                               125  g voita
                                                               1 dl sokeria
                                                               2 keltuaista
                                                               1 1/2 dl vehnäjauhoja
                                                               1 rkl kaakaojauhetta
                                                               2 tl leivinjauhetta
                                                               1 dl maitoa

                                                                 Marenki:
                                                               2 valkuaista
                                                               1 1/2 dl sokeria

                                                                Päälle:
                                                               1 dl (50 g) kuorellisia mantelilastuja
     
                                                                Täyte:
                                                               1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
                                                               2 dl sokeria
                                                               2 tl vaniljasokeria
                                                               2 tl sitruunamehua
                                                               100 g taloussuklaata
                                                               2 dl vispikermaa
                                                               marjoja tai hedelmiä (esim. kiivi, ananas, banaani...) koristeluun

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina suorakaiteeksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kevyen pehmeästi taikinan päälle.  Ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Lisää viimeisenä vaahdotttu kerma.

Kokoa kakku. Leikkaa pohja kahteen osaan (älä siis halkaise vaan leikkaa pohja pituussuunnassa puoliksi). Nosta toinen pala tarjoiluvadille ja levitä täyte sille. Lisää väliin marjoja tai hedelmiä.  Nosta toinen pohja päälle. Tarjoa heti.







                 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti