Ainekset:
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
Päälle:
1 dl (50 g) kuorellisia mantelilastuja
Täyte:
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua
100 g taloussuklaata
2 dl vispikermaa
marjoja tai hedelmiä (esim. kiivi, ananas, banaani...) koristeluun
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina suorakaiteeksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kevyen pehmeästi taikinan päälle. Ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Lisää viimeisenä vaahdotttu kerma.
Kokoa kakku. Leikkaa pohja kahteen osaan (älä siis halkaise vaan leikkaa pohja pituussuunnassa puoliksi). Nosta toinen pala tarjoiluvadille ja levitä täyte sille. Lisää väliin marjoja tai hedelmiä. Nosta toinen pohja päälle. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti