www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Jauheliha-perunakiusaus

Tämä arkiruoka yllätti todella iloisesti. Mausteinen ruokakerma toi mehevyyttä ja makua ja salaattijuusto ihanaa pehmeyttä. Myös pakastaminen onnistui.


                                                                 Ainekset:
                                                           400 g naudan jauhelihaa
                                                           1-3 porkkanaa (koosta riippuen)
                                                           1 tl suolaa
                                                           2 tl sokeria
                                                           400 g tomaattimurskaa
                                                           1 1/2 dl vettä
                                                           2 ps (tai vähän alle) peruna-sipulisekoitusta
                                                           1 prk (2,5 dl) Valio Mustapekka-ruokakermaa
                                                           1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita

Ruskista jauheliha pannulla.

                                                       
Lisää porkkana raastettuna ja kuumenna sekoitellen.



Lisää mausteet, tomaattimurska ja vesi. Anan kiehua 1-2 minuuttia. Lisää ruokakerma.


Kaada peruna-sipuliseos laakeaan uunivuokaan.


Sekoita joukkoon jauhelihaseos ja valutetut salaattijuustokuutiot.


Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 225 asteessa noin 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Peitä vuoka leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti