Tämä arkiruoka yllätti todella iloisesti. Mausteinen ruokakerma toi mehevyyttä ja makua ja salaattijuusto ihanaa pehmeyttä. Myös pakastaminen onnistui.
Ainekset:
400 g naudan jauhelihaa
1-3 porkkanaa (koosta riippuen)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
400 g tomaattimurskaa
1 1/2 dl vettä
2 ps (tai vähän alle) peruna-sipulisekoitusta
1 prk (2,5 dl) Valio Mustapekka-ruokakermaa
1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita
Ruskista jauheliha pannulla.
Lisää porkkana raastettuna ja kuumenna sekoitellen.
Lisää mausteet, tomaattimurska ja vesi. Anan kiehua 1-2 minuuttia. Lisää ruokakerma.
Kaada peruna-sipuliseos laakeaan uunivuokaan.
Sekoita joukkoon jauhelihaseos ja valutetut salaattijuustokuutiot.
Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 225 asteessa noin 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Peitä vuoka leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti