Ainekset:
Pohja:
noin 200 g kaurakeksejä
50 g voita
Täyte:
2 limetin kuori raastettuna
3 limetin mehu
4 liivatelehteä
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
Koristeluun:
Hedelmiä, marjoja ym.
Pohjusta 23-24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Hienonna keksit käsin tai monitoimikoneessa.
Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos vuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Pese limetit huolellisesti. Raasta kahdesta limetistä kuoren vihreä osa (itse raastoin vähän kolmattakin). Purista limeteistä mehu. Sekoita kuori ja sokerit tuorejuuston joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne 1 rkl kuumaa limettimehua. Lisää loppu limetin mehu liivateseokseen. Kaada liivate-mehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen.
Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada täyte vuokaan.
Peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti