Ainekset:
1 tlk (380 g) kikherneitä suolaliemessä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
3/4 tl suolaa
1/4 tl chilijauhetta
Kastike:
1 tlk (200 g) turkkilaista jogurttia
2 tl kuivattua minttua
2 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunanmehua
1/4 tl suolaa
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.
Valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi (itse käytin sauvasekoitinta joka toimi myös hyvin).
Kumoa taikina kostutetulle leikkuulaudalle. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 30 palaan. Muotoile palat pyöryköiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista pyörykät kypsiksi miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen.
Tarjoa falafelpyörykät lämpiminä minttukastikkeen ja riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti