www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Basilikalohi ja vihanneshöystö

Yrteillä ja kasviksilla saa kyllä helposti makua ruokaan kuin ruokaan. Grilliliha alkoi pikkuhiljaa kyllästyttämään, joten päätin tehdä kala- ja kasvispohjaisen ruoan.


                                                                      Ainekset:
                                                                 600-800 g kirjolohifileetä
                                                                 1 ruukku basilikaa
                                                                 2 rkl öljyä
                                                                 3/4 rkl kasvisfondia
                                                                 1/2 tl mustapippuria
                                                                 1 rkl kapriksia
                                                                 2 paprikaa
                                                                 1 sipuli
                                                                 noin 150 g purjoa
                                                                 5 anjovisfileetä
                                                                 1 tl raastettua sitruunankuorta
                                                                 1/2 sitruunan mehu
                                                                 2 rkl öljyä
                                                                 1/2 tl suolaa

Poista lohesta nahka ja paloittele kala neljään osaan. Hienonna basilikan lehdet sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon öljy, fondi, mustapippuri ja kaprikset.




Kaada basilikatahna vuokaan ja kierittele siinä lohipalat.


Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Poista paprikoista siemenet ja lohko paprikat reiluiksi paloiksi.


 Lohko sipuli. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo sentin levyisiksi viipaleiksi.


Hienonna anjovisfileet.


Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota kasviksia sekoitellen noin 5 minuuttia.


Lisää joukkoon anjovissose, sitruunankuori ja -mehu sekä suola. Hauduta höystöä hetki kannen alla.


Kaada kasvishöystö tarjoiluvadille ja nosta päälle kalapalat.


Tajoa perunoiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti