Ainekset:
Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
3 rkl kiehuvaa vettä
3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
laimeaa mehua
Täyte:
1 l tuoreita mansikoita
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
3tl vanilliinisokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 rkl sitruunamehua
Päälle:
noin. 1/2 dl mansikkahilloa
1 l tuoreita mansikoita
1 1/2 dl laimeata mehua
1 dl hyytelösokeria
1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi munavaahtoon vähitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon parissa erässä varovasti vatkaimen pienimmällä teholla vatkaten.
Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 11-13 minuuttia. Kakkupohja on kypsä kun se irtoaa vuoan reunoista.
2. Irrota pohja vuoasta hieman jäähtyneenä. Pese vuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista myös vuoan reunan korkuinen leivinpaperisuikale ja vuoraa sillä vuoan sisäreuna. Halkaise jäähtynyt pohja ja nosta pohjapuoli vuoan pohjalle Kostuta pohja tasaisesti pullasudilla.
3. Paloittele mansikat täytettä varten. Ripottele päälle puolet sokerista. Anna mansikoiden mehustua huoneenlämmössä. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään ainakin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla ja nosta kylmään odottamaan. Sekoita rahka, mansikat ja loppu sokerista. Kuumenna sitruunamehu ja liuota mehuun kuivaksi puserretut liivatelehdet. Lisää liivateseos hiukan jäähtyneenä rahkaseokseen ja sekoita hyvin. Lisää kermavaahto rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan.
Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Anna kakun hyytä kylmässä yön yli.
voi miten herkun näkönen!! ja muutenkin kivoja reseptejä sulla! :)
VastaaPoistahttp://todayisagooddaytoenjoy.blogspot.fi/