www.cookingislove1.blogspot.fi

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Mansikkahyytelökakku

Oli kivaa tehdä välillä vähän erilaista mansikkakakkua perinteisen kermakakun sijaan. Kakku oli juuri sopivan makeaa ja rahkatäyte teki siitä raikkaan. Kakun täytyy hyytyä jääkaapissa yön yli ennen kun se on valmis koristeltavaksi ja tarjoiltavaksi.

                                Ainekset:
                           
                                 Pohja:
                               2 kananmunaa
                               1 dl sokeria
                               3 rkl kiehuvaa vettä
                               3/4 dl vehnäjauhoja
                               3 rkl kaakaojauhetta
                               2 rkl perunajauhoja
                               1/2 tl leivinjauhetta

                                 Kostutukseen:
                               laimeaa mehua
        
                                 Täyte:
                               1 l tuoreita mansikoita
                               1 dl sokeria
                               5 liivatelehteä
                               3 dl kuohukermaa
                               3tl vanilliinisokeria
                               1 prk (250 g) maitorahkaa
                               3 rkl sitruunamehua

                                Päälle:
                              noin. 1/2 dl mansikkahilloa
                              1 l tuoreita mansikoita
                              1 1/2 dl laimeata mehua
                              1 dl hyytelösokeria

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi munavaahtoon vähitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon parissa erässä varovasti vatkaimen pienimmällä teholla vatkaten.

 

Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 11-13 minuuttia. Kakkupohja on kypsä kun se irtoaa vuoan reunoista.

2. Irrota pohja vuoasta hieman jäähtyneenä. Pese vuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista myös vuoan reunan korkuinen leivinpaperisuikale ja vuoraa sillä vuoan sisäreuna. Halkaise jäähtynyt pohja ja nosta pohjapuoli vuoan pohjalle Kostuta pohja tasaisesti pullasudilla.





3. Paloittele mansikat täytettä varten. Ripottele päälle puolet sokerista. Anna mansikoiden mehustua huoneenlämmössä. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään ainakin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla ja nosta kylmään odottamaan. Sekoita rahka, mansikat ja loppu sokerista. Kuumenna sitruunamehu ja liuota mehuun kuivaksi puserretut liivatelehdet. Lisää liivateseos hiukan jäähtyneenä rahkaseokseen ja sekoita hyvin. Lisää kermavaahto rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan.



Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Anna kakun hyytä kylmässä yön yli.



4. Irrota vuoasta reuna ja leivinpaperi. Nosta kakku lastojen avulla tarjoiluvadille. Levitä kakun pinnalle mansikkahilloa. Peitä pinta viipaloiduilla mansikoilla. Valmista kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi se mansikoiden pinnalle. Anna hyytyä kylmässä hetken aikaa. Tarjoa ja nauti.

 

 

1 kommentti:

  1. voi miten herkun näkönen!! ja muutenkin kivoja reseptejä sulla! :)

    http://todayisagooddaytoenjoy.blogspot.fi/

    VastaaPoista