www.cookingislove1.blogspot.fi

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Porsasta kermakastikkeessa ja kasvisgratiinia

Tämä oli todellista herkkuruokaa, nam! Ja niin kermaista... Lisänä oli vielä keitettyjä perunoita, mutta niitä ei olisi välttämättä edes tarvinnut.

                                     Ainekset:
                                   1 kg porsaan sisäfileetä
                                   3 rkl oliiviöljyä
                                   ripaus suolaa
                                   50 g voita

                                    Kermakastike:
                                  1 suippopaprika
                                  1 chilipaprika
                                  1 makea sipuli
                                  4 valkosipullinkynttä
                                  1 dl Valio maustettua ruokakermaa Mustapekka pippurijuusto
                                  1 1/2 dl Valio maustettua ruokakermaa kolme sipulia
                                  1 1/2 dl Valio maustettua ruokakermaa kolme juustoa
                                  ripaus mustapippuria
                                  1 tl kurkumaa
                                  1/2 tl valkopippuria
                                  tuoretta ruohosipulia
                                  suolaa

                                   Gratiini:
                                 2 suippopaprikaa
                                 1 kesäkurpitsa
                                 500 g kukkakaalta
                                 250 g emmental-juustoraastetta
                                 1 1/2 dl Valio maustettua ruokakermaa Mustapekka pippurijuusto
                                 1 dl Valio maustettua ruokakermaa kolme sipulia
                                 suolaa
                                 mustapippuria
                                 tuoretta timjamia ja rakuunaa

                 Valmistusohjeet:

   Gratiini:
Suikaloi paprikat sekä kesäkurpitsa ja pilko kukkakaali pieniksi. Levitä kasvikset uunivuokaan ja päälle juustoraaste, ruokakermat sekä mausteet. Paista 200 asteessa noin 55 minuuttia.




 Porsas:
Poista lihoista kalvot ja leikkaa pituussuunnassa halki. Suikaloi noin. 0,5 cm paloiksi. Laita lihat kulhoon, lisää öljy sekä suola ja sekoita.

 

 Lisää voi paistinpannulle ja sen jälkeen lihat kuumalle pannulle. Paista pinnat ruskeiksi ja kaada lihat uunivuokaan.

 


 Kermakastike:
Pilko paprikat, sipuli ja valkosipuli pieniksi. Laita ainekset kulhoon, lisää kermat ja mausteet ja sekoita. Kaada seos porsaansuikaleiden päälle uunivuokaan. Sekoita hieman. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.



 

Tarjoa halutessasi lisänä keitettyjä perunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti