www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 7. heinäkuuta 2012

Possu-pastalaatikko

Italialaisen keittiön ystävänä rakastan kokeilla erilaisia pastaruokia. Tämä ohje on taas pasta-kirjasta, mutta muuntelin sitä hieman.

                                               Ainekset:
                                             2 rkl oliiviöljyä
                                             1 sipuli
                                             1 valkosipulinkynsi
                                             2-3 porkkanaa
                                             115 g herkkusieniä
                                             450 g porsaanjauhelihaa
                                             1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
                                             4 rkl siivilöityjä tölkkitomaatteja
                                             200-300 g tomaattimurskaa
                                             2 tl tuoretta salviaa silputtuna
                                             suolaa ja pippuria
                                             n. 250 g pennepastaa
                                             150 g mozzarellaa kuutioina
                                             4 rkl raastettua parmesaania
                                           
                                               Valkokastike:
                                             3 dl maitoa
                                             1 laakerinlehti
                                             6 kokonaista mustaa pippuria
                                             sipuliviipale
                                             muskottipähkinää (n. 1-2 tl)
                                             2 rkl voita
                                             3 rkl vehnäjauhoja
                                             suolaa ja pippuria

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuutioi porkkana ja sienet. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana ja paista pienellä lämmöllä välillä sekoittaen 5 minuuttia. Lisää pilkotut sienet ja paista välillä sekoittaen vielä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja ruskista puuhaarukalla sekoittaen.




Hämmennä joukkoon viini, siivilöidyt tomaatit (joita kannattaa hieman paloitella), tomaattimurska ja tölkin neste sekä salvia. Mausta suolalla ja pippurilla, kiehauta ja hauduta sitten kannen alla pienellä lämmöllä 25-30 minuuttia.

 Kiehauta sillä välin iso kattilallinen kevyesti suolattua vettä (valkokastikkeen teko kannattaa myös aloittaa). Lisää pasta kattilaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kunnes pasta on sopivan pehmeää. Valuta.


Valkokastike: kaada maito kattilaan ja lisä laakerinlehti, pippurit, sipuliviipale ja muskottipähkinä. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen, anna imeytyä kannen alla 10 minuuttia ja siivilöi. Sulata voi eri kattilassa. Ripottele joukkoon jauhot ja lämmitä pienellä teholla minuutti. Sekoita vähitellen maitoon, kiehauta ja keitä hämmennellen sakeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.


Kuutioi mozzarella ja hienonna parmesaani.


Siirrä kauhalla lihaseos isoon voideltuun uunivuokaan.


 Hämmennä mozzarella ja puolet parmesaanista valkokastikkeeseen. Valuta pasta ja sekoita kastike siihen.


Siirrä sitten pasta kauhalla lihaseoksen päälle. Ripottele pinnalle loppu parmesaani (ja vähän ylimääräistä :D) ja paista 200 asteessa uunissa 25-30 minuuttia kunnes ointa on kullanruskea.


Tarjoile heti ja ripottele päälle vielä parmesaaniraastetta.


                  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti