www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Lohipullat, katkarapukastike ja ruohosipuli-röstiperunat

Lohipullien tekemiseen ei tarvita tehosekoitinta vaan sauvasekoitinkin riittää. Voi tietysti halutessaan käyttää myös jotain muuta kalaa, esim. ahventa tai siikaa. Olen jo pitkään halunnut kokeilla tehdä itse röstiperunoita. Samaa perunaa kun tavallinen keitetty peruna, mutta vähän  maukkaammassa muodossa. :)


                                                                    Ainekset:
            
                                                             Lohipullat:
                                                         noin. 600-800 g nahatonta ja ruodotonta
                                                         lohifileetä
                                                        1 rkl sinappia
                                                        2 rkl hienonnettua ruohosipulia
                                                        1 kananmuna
                                                        suolaa, mustapippuria, sitruunapippuria
                      
                                                            Katkarapukastike:
                                                       1 pieni sipuli
                                                       1 rkl voita
                                                       2 rkl vehnäjauhoja
                                                       1 dl kalalientä
                                                       2 dl ruokakermaa
                                                       1 ps (180 g) pakastekatkarapuja
                                                       2 rkl sitruunanmehua
                                                       2 rkl hienonnettua tilliä

                                                            Ruohosipuli-röstiperunat:
                                                       4 suurta keitettyä perunaa
                                                       2 kananmunaa
                                                       1/2 dl raastettua voimakasta juustoa esim.
                                                       parmesaania
                                                       1 ruukku ruohosipulia
                                                       1/2 tl suolaa
                                                       mustapippuria
                          
                                                       
Lohipullat: Poista lohesta nahka ja paloittele se kulhoon.


Lisää joukkkoon sinappi, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet.


 Aja tasaiseksi massaksi esim. monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.


Pyöritä massasta pyöryköitä. Muista kostuttaa käsiä välillä.


Paista pyörykät öljyssä pannulla miedolla lämmöllä välillä käännelllen.



Katkarapukastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä pannulla voissa. Lisää joukkoon jauhot ja kääntele hetki. Sekoita pannuun kalaliemi ja kerma.


Anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää jäiset katkaravut ja keitä kastiketti hetki. Mausta sitruunanmehulla ja tillillä.


Ruohosipuli-röstiperunat: Keitä ensin perunat, jos niitä ei ole valmiiksi keitettyinä. Kuori hieman jäähtyneet perunat ja raaste ne karkeaksi.


Sekoita perunaraasteeseen kananmunat, juustoraaste, hienoksi silputtu ruohosipuli ja mausteet.


Kuumena pannulla margariinin ja öljyn sekoitus. Nosta pannulle kasa perunaseosta ja painele lastalla ohuemmaksi.


 Paista röstit keskilämmöllä kauniin väriseksi, noin 5 minuuttia molemmilta puolin.


Tarjoa röstit lohipullien, katkarapukastikkeen ja salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti