www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Sitruunatorttu

Sitruunatorttu on ehdottomasti parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisesta kun täyte on ehtinyt kunnolla jähmettyä. Ulkonäöllisesti ei ollut täysin onnistunut mutta raikkaalta maultaan sitäkin parempi!


                                                                      Ainekset:
                               
                                                                   Pohja:
                                                             3 dl vehnäjauhoja
                                                             3 rkl sokeria
                                                             125 g kylmää voita
                                                             2 kananmunan keltuaista
                                                             1 rkl kylmää vettä
                                                             ripaus suolaa

                                                                  Täyte:
                                                             2 1/2 dl kuohukermaa
                                                             2 kananmunan keltuaista
                                                             2 kananmunaa
                                                             1 1/4 dl sokeria
                                                             1 1/4 dl sitruunanmehua (2-3 sitruunaa)
                                                           
Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keseknään. Paloittele voi. Yhdistä jauhoseos ja voi ja nypi murumaiseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi ja keltuaiset. Nypi tasaiseksi seokseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaapppiin viilentymään noin 30 minuutiksi.


Pistele haarukalla reikiä piirakkapohjaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pohja pois uunista ja alenna lämpö 140 asteeseen.


Vatkaa täytteen ainekset sekaisin.


Kaada täyte siivilän läpi piirakkapohjalle.


Paista 140 asteessa 35 minuuttia tai tarvittaessa hieman kauemmin.


 Anna jäähtyä ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti