www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Aprikoosi-pinaattitäytteiset broilerinfileet ja italialainen risotto

Pirteä ja erilainen kanaruoka kuin mitä olen aikaisemmin tehnyt. Appelsiinimarmeladi toi mukavaa vastapainoa mausteille. Risotto on parmesaanin ansiosta ihanan täyteläistä, ja siihen voi halutessaan lisätä muutakin juustoa tai esim. sieniä, pinaattia ym. Italialainen risotto ja ehkä hieman itämainen broileri sopivatkin yllättävän hyvin yhteen. :)


                                                                 Ainekset:
                         
                                                        Aprikoosi-pinaattitäytteiset broilerinfileet:
                                                     2 rs (yht. 1000 g) broilerin fileepihvejä
                                                     suolaa ja mustapippuria (ja chili explosion- mausteseosta)
                                                     1 sipuli
                                                     2-3 valkosipulinkynttä
                                                     1 ps (150 g) pinaattia
                                                     3/4 tl juustokuminaa
                                                     1 rkl oliiviöljyä
                                                     6 kuivattua aprikoosia
                                                     3 rkl appelsiinimarmeladia
             
                                                        Italialainen risotto:
                                                     1 sipuli
                                                     4 rkl oliiviöljyä
                                                     4 dl risottoriisiä
                                                     2 dl valkoviiniä
                                                     5 dl kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
                                                     2 dl parmesaaniraastetta
                                                     tuoreita herneita tms. lisukkeita väriä antamaan

Aprikoosi-pinaattitäytteiset broilerinfileet:
Halkaise broilerit pitkältä sivulta kirjan tapaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita broilerit videltuun uunivuokaan.




Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.


Kuullota ne oliiviöljyssä.


Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatista irtoava neste on haihtunut. Mausta juustokuminalla ja ripauksella suolaa sekä pippurilla.


Lusikoi pinaattitäyte broilereiden sisään.


Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja ripottele pinaatin päälle. Käännä broilerit takaisin fileen muotoon.


Ripottele broilereille vielä sulaa, pippuria ja juustokuminaa. Levitä pinnalle ohut kerros appelsiinimarmeladia.


Paista 200 asteessa uunissa runsaat 25 minuuttia.



Italialainen risotto:
Hienonna sipuli pieneksi. Laita oliiviöljy ja sipulisilppu kylmälle pannulle. Nosta lämpöä pikkuhiljaa niin että sipuli alkaa kuullottumaan eli noin 5 minuuttia, sekoittele koko ajan.


Kun sipuli alkaa olla keltaista, lisää myös riisi ja kuullota pari minuuttia.


Lisää valkoviini riisin sekaan. Pyöritä niin kauan että viini on imeytynyt puoleen.


Lisää kasvislientä aina vähän kerrallaan ja pyörittele niin kauan että riisi paksuuntuu. Risotto ei saa kuivua ja ottaa pohjaan missään vaiheessa.


Kun suurin osa nesteestä on imeytynyt, lisää risottoon parmesaaniraaste ja muut haluamasi lisukkeet.


Hauduta ja pyörittele vielä hetki.


Tarjoa broilerit risoton ja salaatin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti