Löysinpäs taas yhden herkullisen salaattiohjeen. Salaatti sopii iltapalaksi ja miksei vaikka kevyeksi lounaaksikin.
Ainekset:
3 viipaletta ruisvuokaleipää
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
3 nektariinia
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
1 ruukku jääsalaattia
250 g tummia viinirypäleitä tai kirsikoita
1 dl cashewpähkinöitä
basilikan lehtiä
Kastike:
3 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Kuutioi leipäviipaleet.
Paista kuutiot pannulla öljyssä hienonnettujen valkosipulinkynsien kanssa.
Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja nektariinit lohkoiksi.
Paloittele vuohenjuusto.
Halkaise viinirypäleet.
Levitä tarjoiluvadille revityt salaatinlehdet ja päälle paprikasuikaleet, juustopalat, nektariinilohkot ja rypäleet tai kirsikat.
Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatille.
Paahda cashewpähkinät pannulla.
Ripottele salaatin päälle leipäkuutiot ja pähkinät.
Koristele basilikan lehdillä
Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti