www.cookingislove1.blogspot.fi

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Valkosipuli-yrttipossu ja raikas kaalisalaatti

Maukas lihakastike. Sisäfilee on ihanan mureaa eikä ns. huonoja paloja ole lainkaan. Me söimme kastiketta riisin kanssa mutta vaihtoehtoisesti se sopii myös perunoiden tai muusin seuraksi. Kaalisalaatti toi ateriaan raikkautta.


                                                                    Ainekset:

                                                               Valkosipuli-yrttipossu:
                                                            1 pkt (n. 500 g) porsaan sisäfileetä
                                                            1 sipuli
                                                            1 rkl vehnäjauhoja
                                                            2 tl Provencen Mix-yrttiseosta (Pirkka)
                                                            mustapippuria
                                                            suolaa
                                                            n. 1 dl vettä
                                                            1 tlk (2 dl) Creme Bonjour valkosipuli- ruokakermaa
                                                            persiljaa hienonnettuna

                                                               Raikas kaalisalaatti:
                                                            n. 1/2 kiinankaalta
                                                            3 pientä porkkanaa
                                                            1/2 kurkkua
                                                            1 prk ananasmurkaa

                                                               Kastike:
                                                            3 rkl oliiviöljyä
                                                            2 rkl sitruunanmehua
                                                            1 tl dijoninsinappia
                                                            suolaa ja mustapippuria

Valkosipuli-yrttipossu: Leikkaa filee noin sentin viipaleiksi.


Painele viipaleita hieman ohuemmiksi.


Kuori ja suikaloi sipuli.


Ruskista lihaviipaleet öljyssä parissa erässä.



Kuullota sipulit.


Siirrä lihaviipaleet takaisin sipulin joukkoon. Mausta yrttiseoksella, mustapippurila ja suolalla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita.


Lisää vesi ja ruokakerma.


Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle hiennnettua persiljaa.


Kaalisalaatti: Leikkaa kaali suikaleiksi.


Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat ja kurkku ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi.



Sekoita ainekset ananasmurskan kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuuta salaatin joukkoon.


Anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua. Tarjoa valkosipuli-yrttipossu esim. riisin ja kaalisalaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti