www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Possupihvit, pinaattirisotto ja parmesantomaatit

Olipa kyllä maukas ateria. Varsinkin risotto oli positiivinen yllätys, todella hyvää ja täyteläistä. Ei kannata "säikähtää", jos pinaattia näyttää olevan paljon, se menee kasaan lämmetessään. Possun sijasta sopii tietysti myös esim. kana tai kala.


                                                                    Ainekset:

                                                         Pinaattirisotto:
                                                      1 sipuli
                                                      2 dl Arborio-risottoriisiä
                                                      5 dl kanalientä(kuutiosta)
                                                      200 g salaattipinaattia
                                                      50 g parmesanraastetta
                                                      suolaa, mustapippuria

                                                       Parmesantomaatit:
                                                     4 tomaattia
                                                     2 rkl tuoretta basilikaa
                                                     1 dl parmesanraastetta
                                                     suolaa, mustapippuria

Risotto: Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä pannulla. Lisää riisi ja jatka hetki kuullottamista.


Lisää kanalientä pienissä erissä ja anna risoton kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisi tuntuu hampaissa napakalta



Lisää joukkoon parmesanraaste ja pinaatti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Parmesantomaatit: Halkaise tomaatit ja laita ne uuninkestävään voideltuun vuokaan. Leikkaa tomaattien pohjasta pois pieni suikale, niin ne pysyvät paremmin pystyssä.


 Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla ja ripottele päälle reilusti parmesanraastetta.


 Gratinoi tomaatit 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.


Paista pihvit pannulla ja mausta.


 Tarjoa pinaattirisoton, parmesantomaattien ja salaatin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti