Päätin kokeilla taas vähän erilaista suolaista piirakkaa. En ole ennen käyttänyt katkarapuja täytteessä, mutta sopivat kyllä hyvin piirakkaan. Sitruuna toi myös pirtsakkaa lisämakua.
Ainekset:
Taikina:
1 rs (200 g) ruohosipulituorejuustoa
75 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 ps (180 g) katkarapuja
n. 200-350 g lämminsavulohta
1-2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
2 dl emmentalraastetta
3 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
Pinnalle:
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 sitruuna
Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi.
Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
Painele taikin avoidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Paloittele kala. Kuori ja silppua sipulit. Murskaa valkosipulinkynnet ja paloittele paprika. Kuullota sipulit ja paprika rasvassa pannulla.
Levitä kala, katkaravut ja paprika-sipuliseos pohjalle.
Yhdistä muut täytteen ainekset ja kaada tasaisesti vuokaan.
Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa ensin 20 min. Leikkaa sillä
välin kuorittu sitruuna ohuiksi
viipaleiksi. Kostuta viipaleet molemmin puolin hunajassa ja jätä
maustumaan. Lisää esipaiston jälkeen piirakan pinnalle sitruunaviipaleet. Jatka kypsentämistä vielä 10 min tai kunnes kypsä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti