www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 25. toukokuuta 2013

Katkarapu-lohipiirakka

Päätin kokeilla taas vähän erilaista suolaista piirakkaa. En ole ennen käyttänyt katkarapuja täytteessä, mutta sopivat kyllä hyvin piirakkaan. Sitruuna toi myös pirtsakkaa lisämakua.


                                                            Ainekset:

                                                      Taikina:
                                                   1 rs (200 g) ruohosipulituorejuustoa
                                                   75 g voita
                                                   2 1/2 dl vehnäjauhoja
                                                   1 tl leivinjauhetta

                                                     Täyte:
                                                   1 ps (180 g) katkarapuja
                                                   n. 200-350 g lämminsavulohta
                                                   1-2 sipulia
                                                   3-4 valkosipulinkynttä
                                                   1 paprika
                                                   1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
                                                   2 dl emmentalraastetta
                                                   3 kananmunaa
                                                   1/2 tl suolaa
                                                   1/3 tl mustapippuria

                                                     Pinnalle:
                                                   1 rkl juoksevaa hunajaa
                                                   1 sitruuna

Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi.


Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.


Painele taikin avoidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Paloittele kala. Kuori ja silppua sipulit. Murskaa valkosipulinkynnet ja paloittele paprika. Kuullota sipulit ja paprika rasvassa pannulla.


Levitä kala, katkaravut ja paprika-sipuliseos pohjalle.



Yhdistä muut täytteen ainekset ja kaada tasaisesti vuokaan.


Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa ensin 20 min. Leikkaa sillä välin kuorittu sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Kostuta viipaleet molemmin puolin hunajassa ja jätä maustumaan. Lisää esipaiston jälkeen piirakan pinnalle sitruunaviipaleet. Jatka kypsentämistä vielä 10 min tai kunnes kypsä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti