www.cookingislove1.blogspot.fi

torstai 9. toukokuuta 2013

Kotitekoinen mysli

Olen joskus ennekin tehnyt itse mysliä, mutta ohje on sittemmin kadonnut. Onneksi löysin Pirkka-lehdestä tämän uuden ohjeen, joka oli kyllä kokeilemisen arvoinen. Paljon parempaa kuin kaupan valmismyslit!


                                                             Ainekset:
                                                        6 dl kaurahiutaleita
                                                        1 dl kauraleseitä
                                                        1 dl ruis- tai vehnäleseitä
                                                        1 dl auringonkukansiemeniä
                                                        2 dl pekaanipähkinöitä
                                                        2-3 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
                                                        2 rkl rypsiöljyä
                                                        1 1/2 dl kuivattuja aprikooseja pilkottuna
                                                        1 1/2 dl kuivattuja karpaloita

Rouhi pähkinät veitsellä.


Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, leseet, auringonkukansiemenet ja pähkinät.


Lisää hunaja tai vaahterasiirappi sekä öljy ja sekoita hyvin.


Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle


 Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä. Vahdi, ettei mysli pääse palamaan.


Lisää jäähtyneeseen seokseen aprikoosit ja karpalot.




Nauti mysli esim. jogurtin tai maidon kanssa. Säilytä kannellisessa astiassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti