Tästä suolaisesta kääretortusta tulee ihan aasialainen ruoka mieleen. Mausteet sopivat erittäin hyvin jauhelihaan ja ovat vaihtelua tavanomaiseen. Itse pidän rullasta ehdottomasti enemmän lämpimänä, mutta miksei sitä kylmänäkin voi syödä.
Ainekset:
Pohja:
3 kananmunaa
6 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl keitettyä riisiä
lihaliemikuutio
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
Täyte:
1 sipuli
2 porkkanaa
öljyä
400 g jauhelihaa
n. 1/2 dl chilikastiketta
1 rkl soijaa
1 tl currya
1/2-1 tl kanelia
1/2-1 tl kardemummaa
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 dl ruokakermaa
Keitä riisi kypsäksi lihaliemikuution kanssa.
Vatkaa munat kulhossa.
Lisää puolet maidosta ja kaikki jauhot. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta, riisi, suola ja sokeri.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä riisiä hieman, että sitä tulee tasaisesti joka kohtaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Valmista sillä aikaa täyte. Kuori sipulit ja porkkanat. Silppua sipuli, murskaa valkosipuli ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Paista sipulisilppua ja porkkanaraastetta öljyssä paistinpannulla.
Lisää jauheliha ja ruskista se.
Lisää chilikastike, soija ja valkosipuli. Mausta currylla, kanelilla ja kaardemummalla. Lisää kerma.
Levitä jauhelihaseos riisipohjalle ja rullaa pohja leivinpaperin avulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti