En ole piiiitkään aikaan tehnyt raparperipiirakka ja löysin sattumalta pakastimesta pari rasiaa raparperia. Oli kyllä hyvää! Muistakaa, että raparperin kanssa suositellaan nautittavan maitotuotteita. :)
Ainekset:
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria tai kardemummaa (itse laitoin
molempia)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl raparperinpaloja (jouduin valitettavasti laittamaan
hieman vähemmän, sillä pakastettuna raparperi meni
kasaan)
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
200 g ranskankermaa
1 tl vanilliinisokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon kananmuna, vesi ja kuivat ainekset.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada raparperipalat vuokaan ja ripottele päälle sokeri.
Sekoita kananmunat ja vanilliinisokeri ranskankermaan.
Kaada seos vuokaan.
Kyspennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Nauti lämpimänä esim. vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti