Itsetehdyt lihapullat voittavat kyllä kaupan pullat sata nolla. Tämä ohje on alunperin Hellapoliisilta, mutta muuntelin sitä vähän. Tuoreet yrtit toivat todella makua, ja kastike oli kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista. Lihapullien kanssa oli lisäksi tarjolla perunoita ja salaattia.
Ainekset:
öljyä
1 iso sipuli silputtuna
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
400 g (sika-nauta)jauhelihaa
1 kananmuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 tl piparjuuritahnaa
1 ruukku persiljaa silputtuna
1 ruukku basilikaa silputtuna
jauhelihamaustetta
oreganoa (tms. oman maun mukaan)
Kastike:
2 dl ruokakermaa
150 g paprika-chilituorejuustoa (Valio Viola) tai jotain muuta tuorejuustoa
Kuullota sipulisilppu öjyssä pannulla ja anna jäähtyä. Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, kananmuna, valkosipuli, piparjuuritahna ja yrttisilppu sekä jäähtynyt sipulisilppu. Mausta.
Paista kuumassa pannussa rasvassa.
Sekoita kerma ja tuorejuusto kattilassa. Kuumenna välillä hämmentäen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti