Erilaiset suolaiset piirakat ovat aina kivoja tarjottavia kahvipöydässä, eikä niiden valmistus vie paljoa aikaa. Itse käytin tässä piirakassa gluteenittomia jauhoja.
Ainekset:
Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja (tai vähän enemmän)
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
200 g emmentaljuustoraastetta
200 g saunapalvikinkkua
1/2 punainen paprika
4 rkl persiljaa hienonnettuna
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1/2 tl mustapippuria
Nypi rasvan joukkoon jauhot. Sekoita joukkoon kylmä vesi. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan. Kuutioi kinkku ja paprika. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja kaada taikinapohjalle.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kun piiras on ruskistunut, peitä se foliolla ettei pinta tummu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti