www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kinkku-juustopiirakka

Erilaiset suolaiset piirakat ovat aina kivoja tarjottavia kahvipöydässä, eikä niiden valmistus vie paljoa aikaa. Itse käytin tässä piirakassa gluteenittomia jauhoja.                

                                                               

                                                      Ainekset:
                                               
                                                    Pohja:
                                                  100 g voita
                                                  2 dl vehnäjauhoja (tai vähän enemmän)
                                                  2 rkl kylmää vettä

                                                   Täyte:
                                                 200 g emmentaljuustoraastetta
                                                 200 g saunapalvikinkkua
                                                 1/2 punainen paprika
                                                 4 rkl persiljaa hienonnettuna
                                                 3 kananmunaa
                                                 2 dl kuohukermaa
                                                 1/2 tl mustapippuria

Nypi rasvan joukkoon jauhot. Sekoita joukkoon kylmä vesi. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan. Kuutioi kinkku ja paprika. Sekoita täytteen ainekset kulhossa  ja kaada taikinapohjalle.


Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kun piiras on ruskistunut, peitä se foliolla ettei pinta tummu liikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti