Tämä on ehdottomasti lempparini nopeasti valmistuvista arkiruoista. Ei uskoisi että voikin olla niin hyvää! Parasta on, ettei ruokaan tarvitse olla mitään reseptiä, vaan maustan sen joka kerta vähän eri tavalla maun mukaan. Oikea suolapommi kylläkin, joten ei kannata ihan joka päivä syödä. Teen aina tuplasatsin, koska olen huomannut ettei yksinkertainen annos riitä mihinkään. Ylijäämät voi sitten hyvin pakastaa. Tässä kuitenkin yksinkertainen ohje josta riittää noin kolmelle tai kahdelle suursyömärille... :D
Ainekset:
noin 5 dl pastaa (farfalle, fusilli tms.)
400 g porsaan jauhelihaa (tai sika-nauta)
1 punainen tai oranssi paprika
pari valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
reilusti aromisuolaa,
paprikajauhetta,
mango-curry-mausteseosta, chilimaustetta ym...
2 dl ruokakermaa
Keitä pasta runsaassa vedessä ohjeen mukaan (veteen ei tarvitse laittaa suolaa, koska ruoassa on sitä muutenkin).
Valmista jauhelihaseos sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Ruskista jauheliha pannulla. Kuutioi paprika ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää jauheliha joukkoon. Murenna joukkoon lihaliemikuutio, lisää mausteet ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon ruokakerma ja kuumenna.
Valuta pasta ja sekoita jauhelihaseoksen kanssa kattilassa. Kuumenna tarvittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti