www.cookingislove1.blogspot.fi

perjantai 10. elokuuta 2012

Kananmunatäytteinen lihamureke

Hyvä perusjauhelihamureke, joka on täytetty keitetyillä kananmunilla. Tällä kertaa oli vähän vaikeuksia saada mureketta pysymään kasassa, mutta hyvää se silti oli. :) Murekkeen kanssa söimme perunamuusia ja salaattia.


                                                              Ainekset:
                                                            n. 500 g jauhelihaa
                                                            1 dl korppujauhoja
                                                            2 dl ruokakermaa
                                                            1 sipuli
                                                            1 tl suolaa
                                                            mustapippuria
                                                            1 kananmunaa

                                                              Täyte:
                                                            4 kovaksi keitettyä kananmunaa

Keitä kananmunat. Sekoita korppujauhot ja ruokakerma kulhossa ja anna turvota. Kuori, silppua ja ruskista sipuli öljyssä paistinpoannulla.
Sekoita korppujauhojen joukkoon loput aineet keitettyjä munia lukuun ottamatta.    





Taputtele mureketaikina öljytylle leivinpaperille suorakaiteen muotoiseksi noin 30 cm pitkäksi levyksi.




Kuori kananmunat. Aseta ne pitkittäin murekelevyn keskelle.




Nosta murekkeen reunat munien yli ja muotoile mureke pitkulaiseksi kostutetuin käsin. Nosta mureke uunipellille, ripottele pinnalle korppujauhoja ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.



            


                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti