www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Raparperilotta

Olen aina halunnut tehdä charlotte russen, mutta vaikka itse sanonkin en olisi ikinä uskonut sen onnistuvan näin hyvin sekä ulkonäöltään että maultaan! Raparperi sopi loistavasti täytteeseen, maku ei ollut liian voimakas vaan sopivan piristävä.



                                                                Ainekset:
                                            
                                                               Raparperihilloke:
                                                              1 kg (1,8 l) raparperinpaloja
                                                              1 dl vettä
                                                              4 dl sokeria

                                                               Kääretorttu:
                                                             4 kananmunaa
                                                             1 dl sokeria
                                                             3/4 dl vehnäjauhoja
                                                             3/4 dl perunajauhoja
                                                             1/2 tl leivinjauhetta
         
                                                               Kostutus:
                                                             laimennettua raprperimehua

                                                              Väliin:
                                                             n. 2 dl raparperihilloketta

                                                              Täyte:
                                                            1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
                                                            n. 3 dl raparperihilloketta
                                                            7 liivatelehteä
                                                            4 rkl laimennettua raparperimehua
                                                            4 kuohukermaa
                                                            2 tl vanilliinisokeria

                                                              Koristeeksi:
                                                           kermavaahtoa ja mansikoita

1. Raparperihilloke:
Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Keitä reilut 5 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Jäähdytä ja valuta hillokkeesta ylimääräinen neste. Ota se talteen.

2. Kääretorttu:
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen.


Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.
Kumoa jäähtynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille. Kostuta pohjaa kevyesti ja levitä sille hilloketta.


Kääri levy tiiviiksi rullaksi pitkältä sivulta lähtien.

Viipaloi kääretorttu ja vuoraa viipaleilla noin kahden litran vetoinen pyöreäpohjainen kulho. (Koko kääretorttu ei kulu vuoan vuoraamiseen)


3. Täyte:
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Liuota ne kiehuvaan mehuun. Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon hilloke.
Lisää juustoseokseen huoneenlämpöinen liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto.


Lusikoi täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä vuoka kelmulla ja pane jääkaappiin yöksi.


Kumoa tarjoiluvadille ja koristele kermavaahdolla ja mansikkaviipaleilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti