www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Sisilialaiset linguinet

Tämä ruoka oli siitä hauska, että se tehtiin irtopohjavuokaan ja kumottiin kuin kakku. Hienonnäköinen ja maukas pastaruoka. Ohje on alunperin pasta-kirjasta, mutta olen taas muokannut sitä vähän. Irtopohjavuoka ei ikinä ole kovin tiiviis, joten uuniin kannattaa ehdottomasti laittaa ritilän alle syvä pelti ja leivinpaperia, muuten neste valuu vuoan läpi uuniin pohjalle ja käryää (näin kävi itselläni).


                                                                 Ainekset:
                                                               noin 1 1/2 dl oliiviöljyä + voiteluun
                                                               2 munakoisoa viipaleina
                                                               400 g naudanjauhelihaa
                                                               1 tai 2 pientä sipulia silputtuna
                                                               2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
                                                               2 rkl tomaattipyreetä
                                                               400 g tomaattimurskaa
                                                               1 tl soijakastiketta
                                                               tuoretta persiljaa silputtuna
                                                               suolaa ja pippuria
                                                               55 g (tai maun mukaan) mustia tai vihreitä oliiveja viipaleina
                                                               1 punainen paprika paloiteltuna
                                                               200 g linguinepastaa
                                                               150 g vastaraastettua parmesaania

1. Voitele 20 cm:n irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka öljyllä ja levitä pohjalle leivinpaperi. Kuumenna puolet öljystä paistinpannussa Lisää munakoisoviipaleita vähän kerrallaan ja ruskista kummaltakin puolelta kevyesti. Lisää tarvittaessa öljyä.


Valuta munakoisoviipaleet talouspaperilla ja asettele viipaleita limittäin kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Jätä muutama viipale talteen.





2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli.


  Lisää sekaan tomaattipyree, tomaattimurska, soijakastike ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta 10 minuuttia. Lisää oliivit ja paprika ja kypsennä vielä 10 minuuttia.





3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä kulhoon. Lisää joukkoon lihakastike ja parmesaaniraaste ja sekoita.





Siirrä seos kakkuvuokaan, painele tiiviiksi ja peitä lopuilla munakoisoviipaleilla.






Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna seistä 5 minuuttia.





Irrota ruoka vuoan reunoista ja kumoa lautaselle.Ota leivinpaperi pois ja tarjoile.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti