www.cookingislove1.blogspot.fi

perjantai 19. lokakuuta 2012

Mustikkajuustokakku

Herkkua kaikille juustokakkujen ystäville! Kakku on ihanan raikas, ei yhtään liian makea. Käytin pakastemustikoita ja onnistui hyvin myös niillä. Pohjan voi tehdä myös gluteenittomana (kuten itse tein) vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Kakku ei edes tummunut paiston aikana niin, että olisi ollut tarvetta peittää se foliolla mutta kannattaa silti tarkkailla kakkua välillä.


                                                  Ainekset:

                                                      Pohja:
                                                    150 g margariinia
                                                    1/2 dl sokeria
                                                    1 kananmuna
                                                    3 dl vehnäjauhoja
                                                    2 rkl vettä

                                                      Täyte:
                                                   500 g maitorahkaa
                                                   200 g rasnkankermaa
                                                   3 kananmunaa
                                                   2 dl sokeria
                                                   1 rkl vanilliinisokeria
                                                   2 rkl sitruunamehua
                                                   2 rkl perunajauhoja
                                                   n. 250 g mustikoita

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja vatkaa nopeasti sekaisin.



Sekoita kulhossa täytteen ainekset.Sekoita joukkoon mustikat.



Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.


 Kaada täyte päälle.


Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti