www.cookingislove1.blogspot.fi

maanantai 15. lokakuuta 2012

Mausteiset kalkkunapyörykät

Alkuperäiseen ohjeeseen kuului broilerinjauhelihaa, ja luulin itsekin sitä ostaneeni mutta kotona huomasin sitten, että olinkin ostanut kalkkunanjauhelihaa.. :D Eipä se silti haitannut, pyrykät onnistuivat hyvin ja olivat maukkaita. :) Lisäksi voi tarjota esim. perunamuusia ja salaattia.

                                                
                                                      Ainekset:
                                                   500 g broilerin (tai kalkkunan) jauhelihaa
                                                   1/2 dl korppujauhoja
                                                   1 dl omenatäysmehua
                                                   1 pieni sipuli
                                                   1/2 dl rkl öljyä
                                                   2 valkosipulinkynttä
                                                   1 punainen chili
                                                   1/2 sitruunan raastettu kuori
                                                   1/2 sitruunan mehu
                                                   1 1/2 tl inkivääriä
                                                   1 tl suolaa
                                                   1 kananmuna

Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon omenamehu. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa pannulla. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.



Lisää korppujauhon joukkoon sipuli, valkosipuli, chili, sitruunan kuori ja -mehu, inkivääri ja suola. Sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna. Pyörittele murekemassasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille.


Paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä noin 15 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti