www.cookingislove1.blogspot.fi

perjantai 5. lokakuuta 2012

Kaura-porkkanapatonki

Päätin kokeilla tehdä patonkia tällaisella ohjeella ja oli kyllä yllättävän hyvää! Ohjeesta tulee kolme patonkia. Täytettä olisi voinut olla runsaammin, joten sitä kannattaa ehkä tehdä vähän ohjetta enemmän.

                                       

                                                           Ainekset:
                                                      3 dl vettä
                                                      25 g hiivaa
                                                      1 tl suolaa
                                                      2 rkl rypsiöljyä
                                                      n. 6 dl vehnäjauhoja
                                 
                                                         Täyte:
                                                     50 g voita sulatettuna
                                                     1 1/2 dl kaurahiutaleita
                                                     2 dl porkkanaraastetta
                                                     2 tl oreganoa
                                                     6 valkosipulinkynttä murskattuna
                                                     2 tl yrttisuolaa

Liuta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kaulitse osat n.. 20 x 20 cm:n levyksi.

Sekoita täytteen ainekset keskenään.


 . Levitä täyte tasaisesti levyille.


Rullaa levyt kääretortun tapaan. Laita pellille kohoamaan ja tee pintaan viillot veitsellä vinoittain n. 2 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.






Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.





Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Laita uuniin paiston ajaksi 1-2 dl vettä esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin synttyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Tarjoa tuoreena.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti