Päätin kokeilla tehdä patonkia tällaisella ohjeella ja oli kyllä yllättävän hyvää! Ohjeesta tulee kolme patonkia. Täytettä olisi voinut olla runsaammin, joten sitä kannattaa ehkä tehdä vähän ohjetta enemmän.
Ainekset:
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita sulatettuna
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl porkkanaraastetta
2 tl oreganoa
6 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl yrttisuolaa
Liuta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kaulitse osat n.. 20 x 20 cm:n levyksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
. Levitä täyte tasaisesti levyille.
Rullaa levyt kääretortun tapaan. Laita pellille kohoamaan ja tee pintaan viillot veitsellä vinoittain n. 2 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.
Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Laita uuniin paiston ajaksi 1-2 dl vettä esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin synttyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Tarjoa tuoreena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti