Nämä pikkuleivät ovat ihanan näköisiä ja herkullisia! :) Ohje on gluteeniton, mutta taikinan voi tehdä myös tavallisista vehnäjauhoista.
Ainekset:
200g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
vadelma(tai jotain muuta) marmeladia
tomusokeria
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
2. Kaaviloi taikina hyvin jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota siitä pyöreällä muotilla kakkuja. Paina pienellä sydänmuotilla puoleen kakuista aukko keskelle.
3. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Käännä ehjät puoliskot toisin päin ja levitä niille marmeladia.
5. Siivilöi sydänaukkoisille puoliskoille tomusokeria ja paina marmeladipäällysteisten päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti