www.cookingislove1.blogspot.fi

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Juhlava savukalatorttu

Tässä suolaisessa piirakassa voi siian tilalta käyttää myös savustettua kirjolohta tai palvikinkkua. Kinkkutäytteeseen sopii tuorejuusto.


                                       Ainekset:
                                  
                                     Taikina:

                                  3 dl vehnäjauhoja
                                  1 tl yrttisuolaa
                                  20 g hiivaa
                                  1 dl vettä
                                  1 tl sokeria
                                  1 kananmunan keltuainen
                                  2 rkl vettä

                                    Täyte:

                                 250-400 g savustettua siikaa
                                 4 kananmunaa
                                 2 dl ranskankermaa TAI 300 g tuorejuustoa
                                 1-2 dl kermaa
                                 valko- ja sitruunapippuria
                                 nippu tilliä

1. Mittaa jauhot ja yrttisuola kulhoon ja tee niiden keskelle kolo. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri ja kaada seos jauhojen keskelle koloon. Sekoita keltuainen ja vesitilkka, lisää puolet taikinaan ja säästä toinen puoli piirakan reunojen voiteluun. Sekoita ainekset tasaiseksi ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

2. Sekoita ruodoista puhdistettu kala, kananmunat, ranskankerma tai tuorejuusto ja kerma hyvin keskenään sähkövatkaimella. Jos käytät ranskankermaa lisää kermaa pienempi määrä. Mausta täyte.

3. Painele taikina voidellun, pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Käännä taikinasta reunat ja voitele ne ja pohja keltuaisseoksella. Anna nousta uudelleen noin 10 minuuttia.

4. Kaada täyte pohjalle. Paista ensin uunin alimmalla ritilällä 225 asteessa noin 25 minuuttia. Jos tarpeen, nosta piirakka ylemmäs ja kypsennä, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti