www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 28. tammikuuta 2012

Helppo raparperipiirakka

Ihanan raikas piirakka, jonka kaveriksi sopii vaniljakastike. Raparperit otettiin pakastimesta, ei siis tarvitse olla tuoreita.




         Pohja:
  2 dl vehnäjauhoja
  1 dl kauraleseitä (itse käytin hiutaleita)
  1/2 dl sokeria tai fariinisokeria
  1 tl leivinjauhetta
  1/2 tl kanelia
  1 dl juoksevaa margariinia
  1 kananmuna

     Täyte
  5-6 dl (n. 300 g) raparperinpaloja
  1 tlk (200 g) kermaviiliä
  1 kananmuna
  1 dl sokeria


  1. Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Levitä päälle raparperinpalat.

3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.

4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti