www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 28. tammikuuta 2012

Mustikka-tiikerikakku

Valitettavasti kakku tarttui jostain syystä vuoan reunoihin niin, että siitä ei tullut kaunein mahdollisin, mutta hyvää se kyllä oli!



   Ainekset:

200 g voita
150 g sokeria
3 munaa
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Pehmennä rasva ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen seosta voimakkaasti vatkaten. Jauhot, joissa on leivinjauhe ja vaniljasokeri, lisätään. 1 dl mustikoita murskataan ja lisätään joukkoon perunajauho.

    Taikinasta otetaan erilleen noin kolmasosa ja siihen sekoitetaan mustikkaseos ja loput kokonaiset mustikat. Taikinat yhdistetään voideltuun vuokaan kuten tiikerikakku: vaaleaa taikinaa pohjalle ja päälle, mustikkainen taikina väliin.

 Paista 170 asteessa noin tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti