www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Juustopiiras ranskalaisittain

Tähän piirakkaan on kaksi eri täytevaihtoehtoa, joista molempia on kokeiltu. Kuvassa täyte 2.



                    Pohja
    75 g voita
    1 ½ dl (75 g) juustoraastetta (itse käytin emmentalia)
    1 dl vehnäjauhoja


                Täyte 1:
    2 munaa
    2 dl kuohukermaa
    3 dl (150 g) juustoraastetta
    100 g savukinkkukuutioita
 

             Täyte 2:
    150 g purjoa
    1 rkl voita
    1 rkl vettä
    200 g kylmäsavulohta
    4 munaa
    2 dl kuohukermaa
    1 dl maitoa
    3 rkl hienonnettua tilliä
    1/4 tl sitruunapippuria
    (suolaa)


    Pohja: 
Sekoita pehmeä voi ja juustoraaste. Lisää vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.

  Täyte 1:
Vatkaa munia kevyesti. Lisää kerma, juustoraaste ja savukinkkukuutiot. Levitä täyte pohjalle. Paista 200 asteessa noin. 25-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

  Täyte 2:
Leikkaa purjo hienoksi. Sulata voi pannulla. Lisää purjo ja vesi. Hauduta 5 minuuttia. Leikkaa kirjolohi paloiksi. Vatkaa munia, lisää kerma, maito, tilli ja pippuri sekä tarvittaessa hivenen suolaa. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja levitä täyte pohjalle. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti